Probleem bij verwijderen gebruikersaccount

Ik heb bij de aanschaf van mijn nieuwe macbook pro met timemachine mijn oude account van mijn oude macbook overgezet.
Ik krijg nu alleen dat oude account niet meer verwijderd. Als ik hem verwijder in gebruikers account dan wordt die in eerste instantie verwijderd en wordt ook de thuismap van dat account gewist.

Als ik dan vervolgens opnieuw opstart en wil inloggen staan beide accounts er weer.. Ook degene die ik daarvoor had verwijderd. Als ik dan in systeemvoorkeuren kijk staat het account er ook weer bij, maar de thuismap van die weg is nog wel steeds weg. Omdat die thuismap weg is kan ik het account ook niet meer verwijderen.

Ik heb vervolgens nog geprobeerd opnieuw een thuismap te maken voor dat account. Nadat ik dat gedaan had kon ik het account wel weer verwijderen in systeemvoorkeuren maar na opnieuw opstarten is die er weer.

Het is alsof die doordat er een bepaald bestand op mijn mac staat waardoor dat account steeds opnieuw wordt aangemaakt.

Weet iemand hier een oplossing voor?