Probleem edit .tpl (van phpBB) met Dreamweaver

Ik wil een phpBB forum aanpassen. Mijn eerste ingreep is het veranderen van het logo boven het forum. Nu leek me dat niet zo moeilijk, namelijk even in de overall_header.tpl het pad naar het plaatje aanpassen.

Ik heb de overall_header.tpl op Dreamweaver gesleept, aangepast en opgeslagen. Tot mijn schrik zie ik daarna geen plaatje, en helemaal geen tabellen meer, alleen nog wat links het en der over het scherm.

Na veel gezoek ben ik erachter dat als ik dezelfde handelingen doe met tekstedit het wel goed gaat.

Zelfs als ik in Dreamweaver een nieuw overall_header.tpl bestand even open, een spatie toevoeg en weer verwijder, en weer opsla, gaat het mis. Inhoudelijk heb ik dan niets veranderd. Wat kan Dreamweaver nu wijzigen aan het bestand dat het niet meer werkt?

Ik hoop dat iemand mij dit merkwaardige verschijnsel uit kan leggen! Voorlopig maar even met textedit aan het werk…

Groet, Arjan

[quote:45cbdcb7a0="314ter"]Inhoudelijk heb ik dan niets veranderd. Wat kan Dreamweaver nu wijzigen aan het bestand dat het niet meer werkt?[/quote:45cbdcb7a0]

Dat is de reden dat ik nauwelijks met wysiwyg tools werk voor internet… je hebt geen idee meer wat er met de code gebeurt. De kans dat zo’n programma van standaard html afwijkende codes respecteert, is klein.

Probeer ook eens bbedit ipv textedit.

Ik zou graag BBedit gebruiken, maar ik heb het niet. Bovendien lost het niets op. Tekstedit doet wat ik verwacht, alleen Dreamweaver doet iets wat ik niet snap. En ik zou toch graag DW weer gebruiken.

Ik heb net nog zitten zoeken naar BBedit lite, maar dat blijkt opgedoekt.

Ik gebruik DW trouwens niet in WYSIWYG mode, maar in CODE mode… Ik mag toch verwachten dat hij de code opslaat die ik zie. Dat heeft hij tenminste altijd gedaan.

Helaas.

Groet, Arjan

Dat wil je niet weten, ik heb een tijdje geleden gezegd dat alle .php bestanden standaard door SubEthaEdit geopend moesten worden. Dat voerde ik uit toen ik het informatie-venster van een .php bestand open had staan. De grootte van dat php-bestand was na de verandering 3, bijna 4x kleiner volgens het infovenster als voor de verandering. Gebruik voor dit soort dingen altijd een (freeware) teksteditor zoals rbroen al aangaf.

[quote:178c949e87="314ter"]Ik gebruik DW trouwens niet in WYSIWYG mode, maar in CODE mode... Ik mag toch verwachten dat hij de code opslaat die ik zie. Dat heeft hij tenminste altijd gedaan.[/quote:178c949e87] In de CODE omgeving werken maakt niets uit, het slaat ook onzichbare dingen in het bestand op wat een tpl bestand niet kan hebben (althans, dat denk ik). Misschien wordt het verholpen met de 7.0.1 update van MX 2004? Of heb je die al?

[quote:665c0cf34a="314ter"]Ik heb net nog zitten zoeken naar BBedit lite, maar dat blijkt opgedoekt.[/quote:665c0cf34a]

PB met link volgt!

[quote:e844ac4008="WebJ"]Misschien wordt het verholpen met de 7.0.1 update van MX 2004? Of heb je die al?[/quote:e844ac4008]

Eh, neu, ik heb versie 6.

Dus die update gaat niet helpen!!! Lekker aan de slag met BBedit, en die met die moeilijke naam…

Bedankt voor de hulp… Dan maar geen DW.

Groeten Arjan

die .tpl bestanden, worden die gebruikt door smarty? ik bedoel, maakt die BB gebruik van smarty? Want dat is een template engine, en dan is het niet nodig het pad daar aan te passen... Het is ook logisch datje het plaatje daar dan niet ziet, omdat bij smarty alle templates (.tpl) in een mapje templates/ staan, maar ze worden geladen in de root map. DW verliest dus de link naar het plaatje.

Ik denk dat je je logo gewoon kan aanpassen door een variable in de PHP aan te passen. die templates kunnen namelijk variabelen bevatte, {$variabele} en die worden via PHP doorgegeven.

Ik weet niet wat je bedoelt met smarty? Maar ik denk dus dat het antwoord nee is. De .tpl bestanden zijn onvolledige html bestanden die worden geladen door php scripts. Het pad naar het plaatje is gewoon harde html, en zit niet in een variabele. Dus die kan ik gewoon met de hand editten.

het stukje template ziet er als volgt uit: [code:1:3bb1f47f70]</head>
<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
<tr>
<td class="bodyline">
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"></td>
<tr>
<td><a href="{U_INDEX}"><img src="templates/hellastheme/ind_top_banner.jpg" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" /></a></td>
[/code:1:3bb1f47f70]

Het pad naar het plaatje bovenaan het forum staat op de onderste regel. Je ziet, het pad naar het plaatje zit niet in een variabele… en dat zat het ook niet.

hoe wordt die template geladen? zoiets: $smarty->display ("index2.tpl"); ?

waarschijnlijk is het een eigen template systeem gemaakt door die gasten van BB.

smarty is dit: http://smarty.php.net/
zééér goed overigens, een echte aanrader!

je kan ook gewoon je nieuwe board-logo dezelfde naam geven als de originele heeft en deze gewoon vervangen in de image-directory van de betreffende template.. ;)

“logo_phpBB.gif”

[quote:a8764b7967]waarschijnlijk is het een eigen template systeem gemaakt door die gasten van BB. [/quote:a8764b7967]

Dat denk ik ook, ik ben vandaag smarty toevallig tegengekomen in mijn php boek als aanrader, ik ga dus nog kijken.

[quote:a8764b7967]je kan ook gewoon je nieuwe board-logo dezelfde naam geven als de originele heeft en deze gewoon vervangen in de image-directory van de betreffende template…

“logo_phpBB.gif”[/quote:a8764b7967]

Dat is helaas onvoldoende, ik ben het forum aan het omzetten in de huisstijl van de vereniging. Dat vraagt om veranderingen in alle template bestanden. Ik wil het forum zelfs terugbrengen tot een onderwerp, dus de pagina met de verschillende fora mag nooit meer zichtbaar worden. Verder wil ik alle postings per email aan alle leden toesturen. Dat vraagt om drastischere maatregelen. Het is al grotendeels voor elkaar trouwens.

Ik edit nu in SubEthaEdit, erg handig al die code kleurtjes…

Bedankt voor alle suggesties in ieder geval.

Groet, Arjan