Probleem met combo drive en hdd problemen

Ik zit met het volgende probleem en weet hier geen oplossing voor, ook via de zoekfunctie heb ik helaas niks kunnen vinden.

Ik heb een Macbook van de eerste generatie waarvan mijn hdd gisteren kapot is gegaan, nu heb ik deze dezelfde dag nog vervangen door een nieuwe en wilde dan ook het OS opnieuw installeren. Ik stop dvd 1 in de combo drive maar nu blijkt ook deze alweer kapot te zijn (deze is al een keer eerder vervangen), de drive maakt een hoop lawaai en probeert de dvd te lezen maar spuugt deze na een tijdje weer uit.
Nu zit ik met een Macbook waarvan de hdd net vervangen is en waar ik geen nieuw OS op kan installeren omdat de combo drive de installatie dvd niet kan lezen. Weet iemand een manier om de computer weer te voorzien van een OS?

Alvast bedankt voor de reacties.

Toevallig een andere Mac in de buurt? FireWire kabel er tussen, jouw MacBook met de T ingedrukt opstarten, en dan vanaf de andere Mac de boel installeren, zou moeten werken.

Bedankt voor de snelle reactie, ik ga eens informeren of er iemand anders is die ook een Mac heeft.

Ik zou dat niet hier gaan doen, ik denk dat de meeste namelijk wel voorzien zijn, en dus zul je veel reacties krijgen ;-)

Lol :P Nee, ik zal eens bij vrienden en kennissen informeren.

Dit topic kan gesloten worden, schrijf weer vanaf m'n macbook :D