Probleem met gif

Ik heb met OmniGraffle een schema gemaakt, dit bewaard als gif, en die gif op het web gezet, op http://homepage.mac.com/whymme/relations.gif . Thuis, op mijn mac en met Safari, kan ik de tekening zien, maar op het werk, op mijn PC, niet.

Ik had dat schema gemaakt als toevoeging aan een artikel (voor een rollenspeltijdschrift in Groot-Brittannië). De tekening was behoorlijk groot, dus ik wilde hem niet per post versturen maar op het net zetten zodat het tijdschrift deze kon downloaden. De redacteur van het tijdschrift vertelde me dat hij de tekening niet kan zien, en daardoor ontdekte ik dat dat mij ook niet lukt als ik niet vanuit thuis werk.

Weet iemand wat hier het probleem is? Krijgen jullie het schema wel te zien of lukt dat ook niet?
Ik heb al geprobeerd het bestand te zippen, maar dat maakt het bestand nauwelijks kleiner.

Whymme

ik kan het gifje wel zien, maar het is wel een verschrikkelijk groot gifje zeg...

inpakken maakt het misschien niet kleiner, maar zorgt er wel voor dat het bestand gedownload wordt ipv dat het geshowed wordt in de browser.
Ik heb geen idee of er restricties zitten aan het formaat van een gifje bij sommige browsers…
om eerlijk te zijn, lijkt het me veel verstandiger om vanuit omnigraffle gewoon als pdf te saven… waarschijnlijk kleiner, kan gewoon goed geopend worden en kan verder inzoomen dan bij een gifje :slight_smile:

Ik kan het prima zien en ook downloaden. (In Safari.)

Het lijkt me dat die persoon aan de andere kant van de lijn een probleem heeft, het gaat hier echt prima en met elke computer van na 1995 kan je gewoon een gifje openen.

Probeer het eens te zippen en als mailtje naar die persoon te sturen ofzo.

Mocht het nog waarde hebben; ik zie het ook. Inderdaad is het verstandig het plaatje even in de pakken als zip-bestandje.

[quote:b5e2e7f4a5="colpolyp"]Het lijkt me dat die persoon aan de andere kant van de lijn een probleem heeft, het gaat hier echt prima en met elke computer van na 1995 kan je gewoon een gifje openen.[/quote:b5e2e7f4a5]

Fijn te horen dat jullie het wel kunnen zien. Maar dat van “elke computer van na 1995” dat klopt toch niet erg; zoals ik al zei, hier op het werk lukt het niet, en die computer is pas een half jaar oud.

Hm… misschien kan IE standaard maar een maximum grootte aan… effe verder testen.
En Apenstaartje, dat idee om er een PDF-downloadable bestand van te maken gaan we eens proberen.

Bedankt,

Whymme

ter info. hier op mijn werk met windows 2000 en ie 5 zie ik ook niets

Ik zie het hier kamerbreed in safari en ook in internet explorer.

[quote:35574e250c="gretver"]ter info. hier op mijn werk met windows 2000 en ie 5 zie ik ook niets[/quote:35574e250c] Ja, dat lijkt het probleem te zijn - IE voor Windows kan het GIFje niet lezen, terwijl Macintoshes er geen moeite mee hebben. Grr... Stomme Windhoos computers!

Windows gebruikers zullen het omgekeerde zeggen: "zie je wel die Maccers kunnen niet eens een normaal GIFje zichtbaar maken..."

Maar goed, waarom zo lang klooien, mail het gewoon naar die persoon of whatever.

Misschien ten overvloede, maar ook hier op een Wintendo XP met Internet Explorer 6 is het niet zichtbaar.

[quote:f19be0436e="Whymme"]Ik heb met OmniGraffle een schema gemaakt, dit bewaard als gif, en die gif op het web gezet, op http://homepage.mac.com/whymme/relations.gif . [/quote:f19be0436e]

Ooooh, ik dacht dat je het over (ver)gif had…

[quote:0809db2c61="henkverhaar"]Ooooh, ik dacht dat je het over (ver)gif had...[/quote:0809db2c61] En dan dacht je natuurlijk: "Oh, dat is mijn specialisme - laat ik eens kijken hoe ik kan helpen..."

Whymme :smiley:

Ik heb hem hier even met het ab-so-lu-te topprogramma Microsoft Photo Editor verkleind tot 75% van zijn oorspronkelijke waarde en IE 5 op Win2k pakt hem nu keurig! Probeer maar! (Hij was toch al iets aan de grote kant, niet?)

Ik denk dat IE een beetje problemen met de omvang had…

Eindconclusie: wat is Microsoft toch weer trrrrrrrrrr...........

…oep!

[quote:808f6ec01e="Umbwungi"]Ik heb hem hier even met het ab-so-lu-te topprogramma Microsoft Photo Editor verkleind tot 75% van zijn oorspronkelijke waarde en IE 5 op Win2k pakt hem nu keurig! Probeer maar! [/quote:808f6ec01e]

Ik vind het vervelend je jubelstemming te verpesten, maar hier op mijn prachtige compaq met win2000 en ie5 zie ik helemaal niets.

Ik had het bestand ook niet gepost/gepubliceerd, alleen even lokaal getest. Als je zo'n schema kunt opstellen, kun je zeker het origineel even verkleinen tot 75% van de omvang. :wink: (Noot: Het was niet mijn vraag, he, alleen mijn reactie. Het probleem was van Whymme...).

Whymme, als je het bestand wilt hebben dat wel werkte, moet je het even zeggen!

Ik heb het ook gehad, keurig een .gif aangemaakt in Photoshopt CS en PC gebruikers konden ploseling niets meer zien; alles vanaf dat plaatjes werd 'blind'... Onze webdesigner heet het plaatje gelokaliseerd en gebruikt het 'doom-plaatje' nu bij wanbetalende klanten :-) kennelijk verwachte IE ergens een bepaalde code-reeks, die op de Mac niet gebruikt wordt. Enige logoscje oplossing is; maak een neiuw plaatje of maak er een jpg van (of vice versa)

PS

We hebben van alles geprobeert iets beters van hetzelfde plaatje te maken, maar dat lukte NIET…
dan maar vanaf scratch of een ander bestands-formaat. jpg, png… kies maar uit. Let er bij JPG ook op dat het plaatje RGB is en niet CYMK is… daar verslikt IE zich ook nog wel eens in hihihi