Probleem met mime-types.

Hallo allemaal, Als ik een php document dubbelklik word het netjes geopend in dreamweaver, maar soms is het toch handiger om met BB-Edit te werken. Hiervoor klik ik dan met de rechter muisknop (zonder balletje) op het php bestand voor de optie 'openen met'. Nu zijn er voor de meeste documenten een paar programma's die dan gekozen kunnen worden. Maar bij mijn php-scriptjes krijg ik zo'n joekels lange lijst programma's dat OSX er een paar seconden over moet nadenken. Vraag is dus hoe kan ik voor een document de programma verwijzingen (ik dacht dat dit mime-type heette) verwijderen. Ik hoop dat jullie hier een oplossing voor hebben, op Apple ga ik niet wachten :wink:

bij Get Info (geen idee hoe het in het nederlands heet :) ) in het menuutje onder de rechtermuisknop of document selecteren, klavertje-i.

Zoek naar open with (de nederlandse equivalent): en je kunt kiezen

idd, via appeltje+i bij 'open met' je favo programma kiezen en dan [b:756c71a12b]'maak standaard'[/b:756c71a12b] aanvinken.[/b]

Bedankt voor de reacties maar ik ben er nog niet helemaal uit. Met appeltje-i kan ik inderdaad de standaard wijzigen maar geen 'koppelingen' verwijderen.

Om wat duidelijker te zijn heb ik wat screenshots geplaatst:

http://www.terrainscan.com/mime/Picture1.jpg
Rechtermuisknop op een word-document.
Van word documenten ‘weet’ OSX dat alleen AppleWorks die kan openen. En zo hoort het ook lijkt mij.

http://www.terrainscan.com/mime/Picture2.jpg
Rechter muisknop op een SimpelText document. Zoals je ziet denkt OSX mij een plezier te doen om Illustrator te noemen als optie. Deze lijst zal ik graag inkorten.

Hetzelfde probleem bestaat natuurlijk in het appetje-i verhaal
http://www.terrainscan.com/mime/Picture3.jpg
Sit bestand. Geen grote lijst maar die 6.5 is geupdate naar 7.0 en zou er dus niet tussen moeten staan.

http://www.terrainscan.com/mime/Picture4.jpg
Appeltje-i op een php document. Weer een drama.

Ik hoop dat het nu duidelijk is wat ik bedoel. Ik denk dat het probleem is ontstaan na de upgrade van 10.1 naar Jaguar.

?: Bitstalker: klik op bestand, via appeltje+i bij 'open met' je favo programma kiezen en dan [b:c418b1c6ad]'verander alles' [/b:c418b1c6ad] aanvinken.

Als je dus je programma zelf uitkies kan je hem standariseren, zodat dat progr. altijd wordt geopend, okk dus bij php bestanden.