Probleempje met webserver

Hi,

Ik heb net wat bestandjes op mn locale server gezet, maar krijg continu deze foutmelding:
“You don’t have permission to access /~mijncomputernaam/bestandsnaam.html”

De server draait gewoon en alles wat ik er in zet doet het gewoon niet.
Moet ik ergens iets aanvinken??

Awwwwwwwwwwwww.....

Kom op mensen!
Ik snap er dus de ballen niet van. Hele middag aan het prutsen geweest.
Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik de bestanden die ik wil aanroepen via samba netwerk op mn mac heb gekregen??

Update;

Ik heb dus op de mac een filetje aangemaakt, en die doet het wel!
Hoe kan het dat wanneer ik iets met samba heb overgegooid, het het niet doet!?

Weinig reakties hier he? :-) Maar ik zou het ook niet weten. Ik zou zeggen, check de rechten eens en vergelijk die dan van bestanden die je lokaal hebt aangemaakt en van die je hebt "geupload". Daar moet toch ergens het verschil in zitten? Kijk anders eens op www.apache.org, is vast wel iets over te vinden.

Niet veel reacties idd, maar is ook geen standaard probleem he :)

Apache heb ik al onderzocht, en verschllen in permissies zitten er ook niet echt. Ik ga wel ff op verder onderzoek uit.

Thanks!

Even een paar vragen hoor: -Hoe probeer je het bestand aan te roepen (browser, afp, samba) -Draait je een os x server (apache)?, of een os x client?

Ow...

Het probleem is gelukkig al lang opgelost :slight_smile:
Om de een of andere vage reden kan ik geen bestanden openen die via samba naar mn macje zijn gehaald, of via het samba netwerk gecreerd zijn.

De permissies worden om de een of andere reden verkeerd weggezet, dus moet ik deze altijd even omzetten…problem solved :slight_smile: