Probleempje

Ik heb er sinds kort een mac G3 bij, maar volgens mij staat hier nog helemaal geen os op geinstalleerd. Als ik hem opstart dan zie je ook zo mapje met ? en apple logo, maar goed ik wil er mac os 9.1 op instaleren, maar als ik de cd erin stop doet die helemaal niks :roll: kan iemand mij even vertellen hoe ik dat ding weer aan de gang krijg :?:

Ik heb ook een mac os x 10.2 cd en daar start die wel mee op en dan kan ik de schijf ook formateren…maar hoe moet ik hem formateren zodat die ook die mac 9.1 ziet en dat ik die kan instaleren…?
Th.

Youri

Is het niet zo dat je tijdens het opstarten de C ingedrukt moet houden?

dat weet ik :? :shock: , maar dan doet die het nog niet...?

Is het wel een installer-cd en niet een updater?

nee gewoon full instal

das een snel antwoord!

zie je de cd ook niet verschijnen als je met alt ingedrukt opstart?

nee helemaal niks...maar ik misschien ligt aan het formateren van de harde schijf...? Ik weet niet hoe je de schijf moet formateren zodat die ook die 9.1 cd ziet...?

Als ik het goed heb (tijd geleden alweer) kan je bij het formateren aangeven of de schijf ook met OS 9 moet kunnen draaien

HFS + = Mac OS Extended

mmm nee je kan kiezen tussen Mac OS X extended Mac OS X standaard unix system ms dos

hum raar. Heb zoiets dergelijks meegemaakt met de overgang van de iBook blueberry naar de iBook dual. De installatie CD van 9.1 engels die bij X 10.1 zat werd niet herkent of ik kon niet installeren. De orginele 9.1 NED die bij mijn iBook dual zat wel. Heb ik nog nooit meegemaakt. Dus toch maar de NED versie geiinstalleerd voor Classic. (nu niet meer heb geen CLASSIC meer :D nodig) Misschien ligt het daaraan.

ja het punt is dat ik er 9.1 op wil omdat dat allemaal wat lkkr draait op de G3..maar wat je zegt kan wel waar zijn...

Heb je een firewire kabel liggen? Zet de mac uit die je wilt formateren, verbind je computers met elkaar en start je mac weer met 't' ingedrukt. Als het goed is moet hij dan mounten op je andere computer. Dan kan je hem van daaruit ook formateren met schijfbeheer uit OS9

op je CD staat Schijfhulpprogramma (Disk Utility). Daarin ga je naar Schijfinstallatie (Drive Setup) en kies Mac OS Extended (HFS+). En gaan met de banaan.

ik heb geen kabel helaas :cry: ik heb hem nu wel geformateerd als mac os extended maar nog niks !

mmm jammer, anders kon je nl ook gelijk op die manier een nieuw systeem installeren

Dan is je firmware te nieuw. Hoe je deze ouder krijgt weet ik niet... Ik had eerst alleen 10.2 op mijn mac staan toen wilde ik toch nog 9 erbij. Ik pak dus een 9.1 full install cd en dat gaat niet. Alleen 9.2.2 ging er wel gelijk op... raar maar waar. Dus op zoek naar 9.2!

ja nou heel erg bedankt in iedergeval ... ik zou kijken wat ik kan doen ... toch maar op zoek naar een andere cd... :S

misschien de firmware updaten???

igor heeft gelijk, oeps

sukses

eko