Problemen met HTTPS

Wanneer ik naar een site met HTTPS wil gaan krijg ik de melding

Werk met Internet Explorer11 en Google Chrome

Deze pagina kan niet worden weergegeven

•Controleer of het webadres https://www.bank.be juist is.
•Zoek de pagina met een zoekmachine.
•Vernieuw de pagina na een paar minuten.

Heb al alles geprobeerd maar geen oplossing gevonden.

Wie kan mij helpen?

Deze website bestaat niet. Ik krijg namelijk een time out terug wanneer ik een request van de server probeer te krijgen.

Dat een server niet antwoordt op ping betekent niet dat de server niet bestaat. Ik stel de firewall op mijn servers over het algemeen zo in dat ping alleen vanaf specifieke ip-adressen (mijn huis, kantoor, enz) kan. Als je mijn servers zou pingen krijg je ook een timeout.

Het domein bank.be bestaat wel en heeft ip-adres 85.255.193.44. Als ik naar http://85.255.193.44 ga krijg ik de foutmelding “Bad Request (Invalid Hostname)” waaruit ik concludeer dat er wel degelijk een webserver draait op die server maar dat er in de configuratie van die server iets ernstig mis is.

Ook nog geprobeerd met openssl:

$ openssl s_client -connect bank.be:443
connect: Connection refused
connect:errno=61

Dat kan betekenen dat er geen juist ssl certificaat geïnstalleerd is.

Zie hieronder de whois resultaten. Stuur daar eens een mailtje heen.

Internet Explorer? Op een Mac? Da’s knap :lol:

[quote=porom url=http://www.onemorething.nl/community/topic/problemen-met-https-2/ time=1415168778]Wanneer ik naar een site met HTTPS wil gaan krijg ik de melding
[…]
•Controleer of het webadres https://www.bank.be juist is.
[/quote]
Dit is dus het juiste antwoord. Het webadres is onjuist. Deze server communiceert niet via https. Via de gewone http krijg je een redirect naar http://www.autoscout24.be. Waarom probeer je überhaupt dit adres?

[quote=MouseMighty url=http://www.onemorething.nl/community/topic/problemen-met-https-2/#post-2757074 time=1415177603]Internet Explorer? Op een Mac? Da’s knap :lol:[/quote]Valt wel mee: zet er Windows op en je kunt MSIE11 best draaien, hoor :slight_smile: Zo niet dan kom je niet verder dan 5.2, maar die doet het niet zo goed op een huidige Mac:

Een Duitser met een Belgische website? En die heet bank.be? Is dat wel kosher?

Over een tijdje komt IE voor OSX uit, voor de mensen die er heel erg behoefte aan hebben

http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2014/11/02/announcing-remoteie-test-the-latest-ie-on-windows-mac-os-x-ios-and-android.aspx

Maar het is een erg dubieus first post!