Programma gezocht dat dubbele mappen vindt

Wie weet er een programmaatje dat dubbele mappen (folders) vindt ipv dubbele bestanden. Alvast bedankt!

Denk dat je hier zelf vrij gemakkelijk iets in elkaar kunt knutselen met Automator.

dupeGuru: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10515063 File Buddy: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/11688

Ik heb een paar keer naar automator gekeken, maar hoe daar iets fatsoenlijks mee te bakken is me nooit helemaal duidelijk geworden. Misschien moet ik nog maar eens een poging wagen.

Het handigst zou ik het vinden als er een proggie voor zou zijn, maar al wat ik vind zijn duplicate file finders.

Wil je willekeurig diepgeneste mappen vergelijken? ~/Documents/Map1/MapA ~/Documents/Map2/Map3/Map4/MapA

Of alleen zoiets?
~/Documents/Map1/MapA
~/Documents/Map2/MapA

Ik ben bezig de server van ons bedrijf opnieuw in te richten. We hadden (vraag me niet hoe het kan) meerdere mappen met exact dezelfde naam op de server staan:

/server/mapA
/server/mapA

Hoewel alle schrijfrechten goed stonden, konden deze niet worden verwijderd. Ik heb na een dag kopieeren de data op een externe schijf (ntfs) staan, maar om Murphy voor te zijn wil ik deze data ook nog eens op eens 2e externe schijf zetten. Op het oog heb ik al de dubbele mappen verwijderd (eenmaal op de externe schijf lukt dit dus wel), maar bij het copieeren naar de 2e externe schijf kreeg ik nogmaals een melding over dubbele items… Daar gaat m’n weekend.

Ben je een beetje bekend met de Terminal? Als je dit commando uitvoert (in de topdirectory) worden alle directories met dezelfde naam geprint:

[code:1:f589661abe]find . -type d | uniq -d[/code:1:f589661abe]

Dank je. Ik ben er inmiddels achter dat ik al wel alle dubbele mappen te pakken had, maar dat er ergens een paar bestandjes stonden met dezelfde naam....de een met hoofdletter de ander zonder. Die heb ik aangepast, maar nu blijf ik dezelfde melding houden.... Net even geinformeerd bij een collega...de administratie kan hem gestolen worden, hij heeft thuis nog een backup. Dus weer een kopzorg minder.

Ik tref overigens wel overal /2eDS_Store aan. Wat moet ik hiermee?

2e is hex [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Ascii#ASCII_printable_characters]ASCII[/url] voor een punt "."

Kan het zijn dat de verborgen “.DS_Store” bestanden hernoemd zijn?

Ik heb in het verleden wel eens op een backupschijf van mijn iTunes bibliotheek al deze “.DS_Store” bestanden weggegooid. Gaf toen geen problemen. Op m’n interne OS X schijf zou ik ze echter lekker laten staan.

met cocktail even het verborgen spul laten tonen.... de normale .DS bestanden staan er ook nog, wel heb ik als extra'tje .AppleDouble mappen her en der.