Programma's starten niet

ik heb problemen met mijn e-mac, als ik bepaalde programma's probeer te starten zoals Stuffit Expander, Internet Explorer, Appleworks, krijg ik een melding dat Classic de bestanden in de systeemmap niet kan bijwerken. verder krijg ik soms ook de melding dat er een fout is opgetreden door gedeelde bibliotheekbestanden bv. <appleworks><appleworks><carbonlib><> krijg ik dan te zien. wat telkens opvalt is dat die carbonlib telkens terugkomt. wat can i do? bedankt.

gebruik je OSX?

want het lijkt alsof je OS9 applicaties probeert te draaien… :slight_smile:

Ik gebruik zeker OS X maar sommige programma's probeert hij te openen in Classic en ik zie ook het venster van classic verschijnen meestal maar dan stopt hij. Ik installeerde bijvoorbeeld Netscape 7.0.3 voor OS X maar hij probeerde het te openen in Classic?? hoe komt dit? bedankt voor uw spoedige reactie.

gooi er eens system optimizer X grondig over, mss is het dan wel opgelost.

waar vind ik dat die system optimizer? sorry voor de soms domme vragen maar ik ben nog een leek op Mac -gebied.

misschien met met een vindpagina zoals google.nl ;)?

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/13321

Ik breng vanavond mijn emac terug naar de winkel voor herstel. Ik krijg OS X niet opnieuw geïnstalleerd. Men had mij aangeraden alles eens te wissen en opnieuw te installeren omdat ik allerhande foutmelding rond mijn oren kreeg bij het opstarten van programma's. Ik denk dat het ligt aan mijn dvd-drive die soms problemen heeft om dingen te lezen. Vandaar dat de installatie telkens een fout geeft en gewoon stopt.

Hopelijk krijgen ze hem in de winkel terug aan de praat, anders moeten ze maar een nieuwe geven. Ik verlang al naar een goed werkend toestel, vol ongeduld.