programma's verwijderen

Hi,

Ik ben een nieuwe, en dus onervaren, gebruiker van het Mac besturingssysteem. Gisteren wilde ik een programma (Norton Antivirus) verwijderen maar … dat lukte mij niet. Ik sleepte de map naar het icoontje van de vuilbak maar dat hielp niet. Kan iemand mij uitleggen hoe ik een programma kan volledig kan verwijderen of bestaat daar software voor ?

Dank bij voorbaat !
:smiley:

Zo doe ik het:

  1. programmamap in de vuilnisbak kieperen
  2. Met de zoekfunctie (naam intikken) speuren naar stukjes her en der (bv. de plists) en via prullenmand…
  3. Klaar.

[quote:8a341f09d8="Geedee"]Zo doe ik het:

  1. programmamap in de vuilnisbak kieperen
  2. Met de zoekfunctie (naam intikken) speuren naar stukjes her en der (bv. de plists) en via prullenmand…
  3. Klaar.[/quote:8a341f09d8]
    …of Appzapper

Appzapper only for Tiger!

Thx ! Ik las ergens dat je bij die zoekfunctie ook verborgen mappen kunt/moet zoeken om zodoende ALLE brol te hebben verwijderd. Klopt deze info of is het een hoax ?

Gewoon via appeltje (toets) F of spotlight de naam intikken van het te verwijderen prog. Meestal bestaat een programma uit het programma zelf, een map in de application support en een .plist, als je deze verwijderd heb je meestal het voornaamste. De iets grotere programmas zoals bvb. microsoft office, photoshop enz. daar heb je meestal een "uninstaller" op de installatie cd of dvd. Ook bij de kleinere of gratis prog. zit er vaak een uninstaller bij. En als je dan al is iets vergeet kan echt geen kwaad hoor :wink: