Proxies

wat zijn precies proxies??? bij planet kan ik kiezen tussen: Automatische proxy http://apc.planet.nl/proxy.pac

Handmatige proxy
http://proxy.planet.nl

wat moet ik kiezen?

tussen haakjes ( ik snap dat hij je ipnummer moet verbergen, maar op sommige sites zien ze toch m'n ip nummer, terwijl ik hem denk ik aan heb staan).

Proxies zijn servers die de webpagina's opslaan die zeer veel worden bekeken. Als je dan naar een website gaat die veel wordt bekeken gaat men naar de proxie-server, daardoor wordt de website vlugger ingeladen, anders moet de browser de website inladen via een langere weg. Je moet maar eens een url intypen bij Track Auction ... (internet explorer) zo zie je langs welke servers je verbindingen legt.

Hopelijk ben je er iets mee …
:slight_smile:

[quote:ee62785d50="Flatmo"]Proxies zijn servers die de webpagina's opslaan die zeer veel worden bekeken. Als je dan naar een website gaat die veel wordt bekeken gaat men naar de proxie-server, daardoor wordt de website vlugger ingeladen, anders moet de browser de website inladen via een langere weg. Je moet maar eens een url intypen bij Track Auction ... (internet explorer) zo zie je langs welke servers je verbindingen legt.

Hopelijk ben je er iets mee …
:)[/quote:ee62785d50]
maar dan is ie toch niet uptodate?

volgens mij verbergen proxies geen IP nummers :?

nee, dan is ie inderdaad niet up to date.

Indien de pagina die je zoekt op de proxy server wordt gevonden, dan gaat de proxy server controleren of die pagina in de tussentijd is gewijzigd. Is dat het geval, dan wordt de nieuwe pagina opgehaald. En anders krijg je de pagina die op de proxy server staat. Je kunt het dus vergelijken met de lokale cache van je browser.

Daarnaast zijn er ook proxy servers waarmee over het web kunt surfen zonder je IP door te geven. Dat werkt volgens mij als volgt: de proxy server maakt namens jou een verbinding met een bepaalde site. Die site ziet dan niet jouw IP adres, maar het IP adres van de proxy server. Zodra de proxy server de info van de site binnenkrijgt wordt het aan jou verzonden.
Ik denk dat je dit mag vergelijking met NAT in een router.

op de site whatismyip.com zie ik een ip wat niet van mij is, maar als ik naar http://gaylenandmargie.com/public/kisgb/ en iets op het gastenboek wil zetten, zien ze wel mijn echte ip nummer