Prullenmand

Als ik een programma of iets anders heb verwijderd en daarna de prullenmand wil legen dan verschijnt er soms een bericht: De bwerking kan niet worden voltooid omdat het onderdeel 'Trash' in gebruik is. Wat is hiervan de reden en de eventuele oplossing. Soms na opnieuw opstarten lukt het wel. :(

misschien helpt in en uitloggen ook, is een stuk sneller

Doe ook eens een MacJanitor en een System Optimizer. Dan werkt alles weer lekker meestal.

[quote:3b67829ba6="René Duynhouwer"]Als ik een programma of iets anders heb verwijderd en daarna de prullenmand wil legen dan verschijnt er soms een bericht: De bwerking kan niet worden voltooid omdat het onderdeel 'Trash' in gebruik is.[/quote:3b67829ba6]

“Disk Utility” en dan “Repair Disk Permissions” draaien (zit standaard in het systeem) help ook vaak bij dit soort problemen. (ik weet de Nederlandse vertalingen niet precies).

Je bedoeld Schijf EHBO? Moet ik wel mijn Mac opstarten met mijn OSX Cd erin. C toets vasthouden en dan lukt mijn schij EHBO wel. In disk Utillties blijft dit grijs. Misschien weet jij hier ook een oplossing voor? Ik ben nl. nog maar een anderhalf jaartje bekend met Apple, alhoewel ik niets anders meer wil (denk ik)! :mrgreen:

René.

Volume bevoegheden herstellen( zo heet repair volume permissions in het nl geloof ik) kan je ook draaien als je gewoon opgestart bent.

Als restarten niet helpt, moet je voordat je Repair Disk Permissions doet (kost heel wat tijd) eerst even naar [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12057]BatCHmod[/url] kijken. Dat is een programmaatje waarmee je per file de permissies kan veranderen als ze moeilijk doen, en je kon ook "Force Empty Trash"-en. Dit is dus handig als je Trash je problemen geeft.:)

Hoi, hoe doen je dan Force Emtpy Trashen? Ik werk met MacOSX1.5. Kan ik daar niet vinden. Misschien zit dat er wel bij Jaguar in?. Ondertussen heb ik het proggie System Optimizer gedownload. Sindsdien tot nu toe geen problemen. Maar bedankt voor de tip van BatCHmod. Nemen we zeker mee.

Groeten René

Option inhouden tijdens het legen van de prullenmand wil soms ook wel helpen

[quote:2d49658d61="René Duynhouwer"]Hoi, hoe doen je dan Force Emtpy Trashen? Ik werk met MacOSX1.5. Kan ik daar niet vinden. Misschien zit dat er wel bij Jaguar in?. Ondertussen heb ik het proggie System Optimizer gedownload. Sindsdien tot nu toe geen problemen. Maar bedankt voor de tip van BatCHmod. Nemen we zeker mee.

Groeten René[/quote:2d49658d61]

Lijkt me sterk dat het er bij 10.1.5 opeens niet is. Je kan het waarschijnlijk niet vinden omdat het niet onder file, maar onder BatChmod staat. :wink: