Public folder - samengebruik van idisk public folder

Ik heb het geprobeerd maar het lukt niet. [url=http://idisk.mac.com/"gebruikersnaam"/Public]http://idisk.mac.com/"gebruikersnaam"/Public[/url] op mac [url=http://idisk.mac.com/"gebruikersnaam"/]http://idisk.mac.com/"gebruikersnaam"/[/url] op XP

Heb geen PW ingesteld maar kom er niet op via internet.
(trouwens ook met PW niet)
Dus wel via mijn mac, maar niet via internet.
Heb uiteraard iDisk Utility gebruikt.

Maar noppes :frowning:  Iemand de Public folder al werkende geshared?

volgens mij moet het [url=http://homepage.mac.com/"gebruikersnaam"/]http://homepage.mac.com/"gebruikersnaam"/[/url] zijn.

Het gaat om de public folder. Niet om de homepage.

Ik heb dit al gedaan op een PC. Na enkele pogingen heb ik begrepen dat je [url=http://idisk.mac.com/gebruikersnaam/]http://idisk.mac.com/gebruikersnaam/[/url] moet intypen. Maar er wordt wel ALTIJD naar een paswoord gevraagd.

Als "share folder" zonder paswoord heb ik die alleen weten werken met iTools. Je moest dan eerst naar de iDisk-pagina van de Apple website en daar de gebruikersnaam van het iDisk-account intypen in een tekstvak. Daarna werd de Public Folder van de iDisk zichtbaar in Finder.

Of het nu nog zo werkt met die .Mac weet ik niet. Nadat ze 99 dollar zijn gaan vragen voor iets wat mijn ISP vanzelf levert gebruik ik het niet meer.

Good luck

Koekie

Er zullen hier toch wel mensen zijn die een mac hebben en osx draaien en een test kunnen uitvoeren om te zien of hun shared folder wel werkt?

Wie lukt het wel!!!!
Ik heb op mac.com gekeken en daar heb ik exact gedaan wat ze vroegen. Maar het werkt niet. Ook niet met een Password.

Blijkbaar maken de maccers er geen gebruik van?

Greetz
Davis ???

Davis na email contact heb ik uitgelegd wat naar mijn en david pogue's idee dit moet maar .Ik heb vanavond gewoon even een public folder van een vriend wiens itools-naam ik ken en kreeg hem keurig op bureaublad. Met het programma idisk utillity kan je gewoon een naam in typen van bijv mij "jamba" en dan zie je vier plaatjes van Bugdom2. Via een windows machine kan ik je niet vertellen succes en laat me weten of dit wel lukt? :p

[img:post_uid0]http://markdorlas.nu/macosxplaatjes/iDisk.jpg[/img:post_uid0]

In tegenstelling tot wat ik ook dacht, moet je niet via de browser naar de public foler maar via het 'Go' menu in de finder (de 'netwerk browser' van OS X)

Net geprobeerd met mijn Cube. Tik het wel precies zo in want het is case-sensitive.

Voor de liefhebbers: bij een van de laatste Amerikaanse MacWorld zat op de CD een filmpje van Chris Breen. Breen's bungalow, voor wie de cd's kent. Bij wijze van test van de public map heb ik een filmpje over iDVD in mijn public folder gedaan. Mijn username is: markdorlas. Ga hem alleen halen als je kabel of ADSL hebt want het filmpje is een dikke 40 Mb.

Laat ff weten of het gelukt is, ok? Is het jou al gelukt, Appeltje?

Helemaal gelukt! Op de mac dan. Dacht dus indeed dat het in de browers moest worden ingetypt. Nu nog de PleeC? hoe krijgen ik 'm daarop te zien?

Thanks all

Greetz
Davis :stuck_out_tongue:

[quote:post_uid0="davis"]Nu nog de PleeC? hoe krijgen ik 'm daarop te zien?[/quote:post_uid0] Dit staat allemaal in de help van .Mac...

[i:post_uid0]Opening your iDisk using Microsoft Windows

You can open your iDisk using Microsoft Windows XP, Windows 2000 or Windows 98.

If you're using Windows XP, open My Computer, then choose Map Network Drive from the Tools menu.

If you're using Windows 2000, open My Computer, choose Map Network Drive from the Tools menu, and click "Web folder or FTP site."

If you're using Windows 98, open My Computer, double-click the Web Folders icon, and double-click Add Web Folder.

In each case above, enter the following as the location to add: http://idisk.mac.com/membername (where membername is your .Mac member name). Use your .Mac member name and password for authentication. [/i:post_uid0]

Waarom wil je hem trouwens op een pc?

Je moet op de een of andere manier file-sharing aanzetten op je idisk. Ik heb dit al een hele lange tijd geleden gedaan en weet niet meer hoe. En ik heb nu geen tijd om dat uit te zoeken. Maar kijk maar eens op [url=http://homepage.mac.com/jigors/]http://homepage.mac.com/jigors/[/url] . Daar kun je een map selecteren. (ik heb er maar een beschikbaar gesteld, mijn public map) en de inhoud downloaden.

Ik zoek nog wel uit hoe ik het heb gedaan.

Inmiddels heb ik mijn public folder gevonden en kan ie geshared worden. Ik wil dat PC-users er ook bij kunnen om zo te laten zien dat dit mogelijk is.

Greetz
Davis

[quote:post_uid0="davis"]Inmiddels heb ik mijn public folder gevonden en kan ie geshared worden. Ik wil dat PC-users er ook bij kunnen om zo te laten zien dat dit mogelijk is.

Greetz
Davis[/quote:post_uid0]
Ik heb in mijn vorige antwoord laten zien hoe dat moet…

Ik heb indeed gelezen hoe dat moet op een PC. Je vroeg eerder waarom ik het wilde op een pc. Gaf daar dus antwoord op. ;)

Thanks

Greetz
Davis

[quote:post_uid0="davis"]Ik heb indeed gelezen hoe dat moet op een PC. Je vroeg eerder waarom ik het wilde op een pc. Gaf daar dus antwoord op. ;)[/quote:post_uid0] Ok, Davis. Ik snap het.

Blij dat het allemaal gelukt is  :D