punt op toetsenbord en word

dag allemaal mijn vriendinnetje is op dit moment aan het werk op haar macje. Ze schrijft een brief in Word en gebruikt het numerieke toetsenbordkant :) (rechtse blok met al die cijfers) Alleen als ze de punt gebruikt krijgt ze in word een komma.

Iemand enig idee hoe dit komt?? De punt bij de grote en kleiner tekens werkt wel… alleen de punt bij het numerieke gedeelte word een komma ??

iemand enig idee ?

Het ligt aan de instelling van het toetsenbord; de Amerikaanse notatie schrijft een punt i.p.v. een komma en andersom. Alt-punt geeft trouwens wel een punt.

ze moet dus elke keer alt indrukken (ze zegt dat een windows pc het in ieder geval wel goed doet, en ze het erg vreemd vind dat het op de mac niet werkt) oeps...... is hier geen oplossing voor..is inderdaad vreemd aangezien je dat gedeelte als soort van rekenmachine gebruikt.. :roll:

toetsenbord indeling op nederlands zetten?

hoe? doen we dat ?

e hebben wel even bij systeemvoorkeuren en dan toetsenbord en muis gekeken maar hier kunnen we niks vinden :(

Wat je doet:

Systeemvoorkeuren -> Landinstellingen -> Invoermenu

Vervolgens klik je Nederlands uit en Amerikaans aan, of je laat Nederlands aan staan en klikt ook Amerikaans aan, en dan ook “toon invoermenu” aan. Dit geeft je een vlaggetje in de menubalk waarmee je kan kiezen tussen een Nederlands en een Amerikaans toetsenbord. Je kan ook toetsenbordweergave ertussen zetten, dit laat een toetsenbord zien met wat elke toets doet, erg handig om achter toetsen voor vreemde letters te komen.

gelukt! het toetsenbord moet op amerika staan dan doet ie het!!! harstikke bedankt!!!

[quote:9f07e9165d="ram0n"]is inderdaad vreemd aangezien je dat gedeelte als soort van rekenmachine gebruikt.. :roll:[/quote:9f07e9165d] Dat is nou net de reden waarom het een komma is als je erop drukt, en geen punt: decimalen worden in Nederland van de hele getallen gescheiden door een komma, en NIET door een Amerikaanse rotpunt :)