QT 7 en QT 10

Hoe kan ik een filmpje gemaakt in QuickTime 7 laten afspelen in QT 10. Nu krijg ik de mededeling wanneer ik dit filmpje open in QT 10: dat QT 7 geopend moet worden.

Wat is je vraag?

[b:11d7c2d1a5]SL: QuickTime 7 niet te installeren. [/b:11d7c2d1a5]http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=2217226#2217226

Dan heeft QT X niet de juiste codec om de film af te spelen, en QT 7 wel. Een berg codec's moeten nog herschreven worden voor QT X, dat kost tijd. Je zult de film dus voorlopig moeten openen met QT 7, niks aan te doen.

Kan je ons vertellen welke codec het hier om gaat? Voor zover ik weet zal QT player X via een soort backward compatibility mode in de oude QT 7 codecs gebruiken (althans zou zo horen te werken, zie http://arstechnica.com/apple/reviews/2009/08/mac-os-x-10-6.ars/16) En voorzover ik weet werkt dus Perian ook met QT X (dus niet rechtstreeks, maar via de QT 7 technologie) Ik heb geen problemen met QT X , maar ik gebruik vooral de standaard codecs.

[quote:e58e62584a="Thomvis"]Wat is je vraag?[/quote:e58e62584a]

Hoe kan ik een filmpje gemaakt in QuickTime 7 laten afspelen in QT 10.

Je kan uitvinden om welke codec het gaat door (desnoods in QuickTime 7) de toetsencombinatie Cmd-I te gebruiken. Kan je ons vervolgens vertellen wat er achter "format:" staat? Anders kunnen we je niet verder helpen.

Dit staat achter codecs : Photo - JPEG, Cross Fade, Integer (Big Endian), Tween

Ah, het staat nu opgeslagen als een verzameling losse JPEG plaatjes in een Quicktime container. Dat is een soort tussenvorm tussen plaatjes en een filmpje. Je hebt waarschijnlijk een Image Sequence gemaakt, of niet?

Dan kan je het vanuit QuickTime 7 (Pro) exporteren, bijvoorbeeld met de H.264 codec. Daardoor wordt het een kleiner bestand, met een echte filmcodec, en kan je het vervolgens met elke QuickTime afspelen.

bedankt, weer wat geleerd. het zijn inderdaad een stelletje foto's

Hoe kan ik een Widget laten opstarten met QT7, heb de QTX verwijderd, Film en mp3 wil wel maar een widget weet ik niet hoe dat te veranderen.

Hoe en waarom heb je QuickTime X verwijderd en wat bedoel je met een widget? Ik ken in OS X alleen Dashboard widgets, en die hebben niet zoveel met QuickTime te maken.

Ik heb een kanaalkiezer van Ziggo, zo kan ik een paar tv zenders bekjiken op de mac. De widget start dan op met QT, alleen ik krijg nu alleen een zwart scherm, en ik weet niet hoe ik het anders kan instellen.

Oh kijk, dat is al wat duidelijker. Ik weet niets van Ziggo kanaalkiezers, maar wie weet kan iemand anders die ook zo'n ding heeft ervaringen delen en/of je verder helpen.

Ik heb ook die [url=http://members.home.nl/j.kalter/tvkiezer/]Ziggo kanaalkiezer widget[/url], maar bij mij starten de kanalen altijd op met VLC en dat werkt prima (onder Leopard).

[quote:3a9ae94fda="sven-"](onder Leopard).[/quote:3a9ae94fda] Tja... de vraag gaat over Snow Leopard, dus een redelijk nutteloze post.

Wat jij wilt. Hij kan ook gewoon VLC Player proberen...

Op de link die werd gepost ([url]http://members.home.nl/j.kalter/tvkiezer/[/url]) staat onderaan een verwijzing naar een beta versie van flip4mac, die het probleem met Snow Leopard zou moeten verhelpen.

Als je VLC gebruikt dan moet je waarschijnlijk eerst via het Get Info venster van een (willekeurige) wmv-video file instellen dat VLC geopend moet worden voor elk WMV bestand. Of werkt het zo al?

Hoe kan ik dat beïnvloeden, ik heb alles al afgezocht, mp3 en films heb ik al omgezet naar QT7 alleen de Widget krijg ik niet voor elkaar, hieer is de Widget.

Ook heb flip4mac de Beta al geinstalleerd, het scherm blijft zwart?

http://members.home.nl/j.kalter/tvkiezer/

In het begin schreef je: [quote:f7437303dd="JJmac"]heb de QTX verwijderd[/quote:f7437303dd] Wat heb je precies gedaan? Want wat het ook is, dat lijkt me niet zo verstandig, en misschien heb je daardoor nu juist ook dit probleem.