Qtek 8300/8310 i.c.m. iCal & iSync

Ik ben van plan mijn 'normale' Samsung telefoon om te ruilen voor een Smartphone. Ik zou graag voor het volgende model gaan: de Qtek 8300 of 8310 (enkel uiterlijk verschil)

Beschikt over o.a. Bluetooth.
Nu rest mij alleen nog de vraag: [b:6a0b1d6372]is deze phone goed te synchroniseren met de Mac?[/b:6a0b1d6372]
Het ding draait op [u:6a0b1d6372]Microsoft Windows Mobile 5.0 [/u:6a0b1d6372]

Ik heb al gezocht op het forum en daar kwam ik verschillende reacties tegen maar helaas geen die speciek over deze telefoon gingen.

Ik zou graag mijn Agenda uit iCal gesynchroniseerd houden.

Iemand die hier ervaring mee heeft? Misschien i.c.m. met andere software?
Ik lees wel dingen over The Missing Sync, (deze phone wordt ondersteund) maar werkt dit dan ook echt? Ik zou het natuurlijk liever zonder extra software fixen:)
peace :apple:

Meende het me al te herinneren...

[u:98e23033ae]Windows Mobile 5 Support
Windows Mobile 5.0 devices are NOT currently supported; they will be supported with a free update.
[/u:98e23033ae]
stukje van missing sync site

:(

wat zonde

er zijn bij mijn weten twee leveranciers voor synchronisatiesoftware PDA-Mac, namelijk Missing Sync en PocketMac. Beide ondersteunen momenteel nog geen WM5. Je kunt een Treo 650 overwegen, deze zal wel werken, of Blackberry. Als je per se Windows wilt, overweeg dan een Qtek 9090 met WM2003SE, deze zal wel werken. Of je moet wachten, maar niemand weet nog hoe lang.

Linkjes:
http://www.pocketmac.net/ (3x raden)
http://www.markspace.com/ (Missing Sync)

Edit: op hun websites kun je trouwens ook vinden welke apparaten ze ondersteunen (iig bij Pocketmac) dus dan weet je waaruit je wel kunt kiezen.

bedankt voor je reactie. Ik heb ook naar de treo gekeken, een zeer mooi apparaat, alleen heeft de treo geen Wifi ingebouwd en dit wil ik er zeer graag op hebben.

Ik ga het in overweging nemen :finderoud:

Ik weet niet naar welke form-factor je op zoek bent... ik gebruik mijn Palm Tungsten C (wel wifi, geen BT en geen telefoon) veel maar overweeg ook wel naar een apparaat te gaan dat PDA en GSM combineert. Daarbinnen heb je alleen twee groepen: enerzijds de PDA die ook kan bellen, anderzijds de GSM die ook als PIM (Personal Information Manager) fungeert, dus agenda, adresboek, etc. Mijn voorkeur gaat naar het eerste uit, omdat ik meer PDA gebruik dan GSM. Mensen bij wie dit andersom is, roepen al gauw dat die eerste categorie (waar de Qtek 9090 ook toe behoort) de lomp is, "alsof je een koelkast aan je oor houdt". Ik denk dat dit wel meevalt, maar nogmaals, de vraag is waarop je de nadruk legt: PDA of GSM. De ideale combi bestaat niet, denk ik, hoewel de Blackberry dicht in de buurt komt. Alleen ken ik die niet met WiFi en is het aantal externe applicaties ervoor op dit moment nog beperkt.

Een overzichtje van alle devices die PocketMac compatibel zijn, staat hier: http://www.pocketmac.net/devices.html

Wellicht is dit iets voor je: http://www.pocketmac.net/products/devices/hp_messenger_6500.html, kijk ook nog eens op de site van HP, zie ook http://www.smartphoneshop.nl/product/16611. Ik zie alleen net dat deze geen WiFi heeft, heb ik verkeerd onthouden. Desondanks toch geen onaardig apparaat: model 6510 zonder camera, 6515 met (6500 is USA-serie), en al deze hebben tevens een GPS-module ingebouwd!

Verdere suggesties: Qtek2020i (http://www.smartphoneshop.nl/product/16371) en de eerder genoemde Qtek 9090 (http://www.smartphoneshop.nl/product/12349).

Vraagje trouwens: waarvoor en hoevaak denk je WiFi te gebruiken? Ik heb dit nl ook als belangrijkste reden gezien om destijds de Tungsten C te kopen, destijds enige Palm met WiFi, leek me handig voor even E-mail binnenhalen e.d. Inmiddels gebruik ik WiFi bijna nooit meer, mn ivm spam enerzijds (die Versamail er toch niet uitfiltert) en anderzijds… mijn pc moest ik altijd opstarten om nog even mijn mail te checken, maar mijn Mac staat altijd op de sluimerstand, dus 1 druk op de toetsen en hij is wakker, Mail heeft prima spamfilter… dus ik gebruik heb nu nog vooral als PIM en Mobipocket voor wat medische dingetjes.[/url]

Ik wil er graag wifi op hebben om in de eerste plaats e-mail te checken als ik ergens ben waar wifi is. Dit vooral om de kosten de drukken van gprs (dat is zo duur lees ik overal).

Ten tweede zie ik voice over ip wel zitten. Of misschien wel skype op dat ding… wie weet.

Ik peins er niet over om een halfe laptop met gsm erin aan te schaffen. de treo vind ik nog net gaan. (mooi keyboard) en Palm:)
Ik heb zelf al een Sony clie, die ik nooit heb gebruikt omdat het een on ding is (geen keyboard).

Het apparaatje dient klein te zijn, i.i.g. telefoon formaat. Zodat hij altijd in me broekzak gaat.

Bedankt voor alle info. :slight_smile: :apple:

Aan de reacties te zien zijn er waarschijnlijk weinig mensen die de qtek 8300/8310 in bezit hebben :roll:

in het geval dat je iets kleins zoekt... ken je de S100 / S110? Kijk maar eens na, weet alleen niet van buiten of die wifi heeft.