QuarkXPress en euro teken

Wie weet raad?

Mijn nieuwe fonts die het euroteken bevatten (uiteraard legaal) werken niet in QaurkXPress 6.1. Lettertypecatalogus, Suitcase en FontagentPro… het maakt geen verschil. QuarkXPress laat het euroteken niet zien, sterker nog… de bestanden die nieuwe fonts bevatten worden niet eens afgedrukt. Er zijn ook nog verschillen in de ddefcts tussen onze werkstations onderling. In overige programma’s werkt de fonts prima.

Wie kent dit probeem en heeft een oplossing.

Groet,
Walter

Wat ik (vroeger) gedaan heb: Een euroteken in Illustrator gemaakt en die als illu geimporteerd!

Niet de charmanste oplossing, maar wel een goede workaround

op de adobe site kan je gratis het euro lettertypen downloaden

De veiligste oplossing is helaas een van de adobe fonts te gebruiken, ook zijn er enkele euro collections te vinden, die eurotekens in verschillende vormen hebben, cursief, schreven, condensed enzovoorts. Met zoek en vervang en met teksttypogrammen moet ik het maar zo doen, fijn he, de euro?

Weer een valkuil... XPress ondersteunt geen OpenType fonts. Ik vrees dat het 'm daar in zit.

http://store.adobe.com/type/eurofont.html;store

gevind!!!

moet je hier registeren… en dan kan je ze downloaden…
is vrij voor iedereen!!!

[quote:ead1daf4e0="Deskman"]Weer een valkuil... XPress ondersteunt geen OpenType fonts. Ik vrees dat het 'm daar in zit.[/quote:ead1daf4e0]

Neu, waarom zou een opmaak-programma van 1600 euro zoiets als Open Type ondersteunen? Dan zou je zomaar kunnen opmaken mét een euro teken of een andere taal erin! Duh… :stuck_out_tongue: :evil:

Weer een 'één-tweetje...':

Als je in een ander land dan de USA woont moet je ook een versie kopen die bijna twee keer zo duur is omdat daar ook 8 nooit gebruikte andere talen in zitten, maar ja, geen Nederlandse afbreekroutines is in een opmaakpakket natuurlijk ook vragen om problemen…

Even iets heel anders,

WLTR geeft verder weinig info.
zomaar wat vragen:

wat voor fonts zijn het die je wilt gebruiken?
die Kwark, is dat een Nederlandse versie ?
zo, ja, is je systeemtaal Nederlands ?
en je toetsenbordvoorkeuren ?(dat vlaggetje rechtsboven in je menubalk, is dat een Nederlandse of een Amerikaanse vlag ?)