Quickmailserver op OSX: masquerading vraag

Vandaag een iMac als mailserver geinstalleerd met Quickmail 3.02 op OSX. Installatie gaat prima, op de server zelf kan ik internet op, maar vanuit de aangesloten PC's/Mac's kan dat niet. Ook kan ik geen mail ophalen.

Hiervoor had ik Quickmail 2 op een iMac onder 9.2 draaien. Hierbij werd gebruik gemaakt van ‘masquerading’, één IP-adres naar buiten, zodat de mailserver van mijn provider de server kan vinden, en één IP-adres voor intern SMTP/POP gebruik. Hiervoor draaide een tooltje, IPNetRouter. Deze bestaat echter niet meer voor OSX.

Heeft iemand hier ervaring mee?
De mailserver staat aangesloten op een ADSL lijn.

Ik denk aan twee mogelijkheden: Ofwel een hardware-router aankopen, ofwel IPNetShareX (vroeger beter bekend als gNAT) Meer info hierover vind je op http://www.sustworks.com/site/prod_gnat_overview.html

klinkt goed, ik heb'm geinstalleerd, maar helaas, draait niet onder 10.3. Ik denk dat ik OSX server zal moeten aanschaffen en installeren. Jammer, want dan had ik de update voor Quickmail ook niet hoeven kopen. OSX server heeft volgens mij een ingebouwde mailserver.

Ikzelf heb lang geworsteld met het al dan niet upgraden van Quickmail(pro). Uiteindelijk ben ik achter hetvolgende gekomen (elders te vinden op dit forum): http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=8248 Misschien heb je hier wat aan?

Een beetje. OSX werkstations die de mail ophaalden van de 9.2 Quickmail server, dat ging prima, maar na het installeren van de OSX Quickmail server versie geeft de problemen. Morgen maar ff bellen met m'n Apple-dealer.

Ik ben nog steeds niet ge-upgraded van Jaguar (10.2.8 ) Naar Panther. Ik heb dus geen idee van wat me staat te wachten bij de volgende upgrade (die we binnenkort zullen uitvoeren) . Zorg je voor feedback over hetgeen je van je Apple-dealer te horen krijgt?

Ja. Als het lukt is het zeker de moeite waard. update was slechts 80 dollar.

Goed.

Vandaag techneut langs geweest, blijkt dat ik dus gewoon twee IP-adressen kan gebruiken, zonder extra software. De range 192.168.2.XXX schijnt standaard in OSX aanwezig te zijn. Als IP-adres van de server kan ik dus mijn externe adres opgeven, je moet alleen wel internetsharing aanzetten.

Prima, alles draait, maar… langzaam.

Morgen maar weer even bellen.

TBC

Intussen reeds een oplossing tegen de traagheid?

Yep. De oplossing. Na uren proberen en proberen heb ik de oplossing.

De instelling ‘Netwerk’ >> "Ethernet’ moet alsvolgt worden ingesteld:

[img:4d1c4e8a10]http://www.colorworks.nl/fun/qmp.gif[/img:4d1c4e8a10]

Bedankt voor de feedback,

nog een tweetal weken en we schakelen in het hele bedrijf over op Panther (nu nog OS 9.x!, ikzelf alleen op Jaguar en dus héél veel via Classic)
Grote verandering dus voor iedereen in het bedrijf, en ik wil me dus wapenen tegen alle mogelijke problemen. (Ikzelf werk privé reeds meer dan een jaar met OSX).

Mailserver onder OSX is net gekraakt door een paar Russen. Ben weer teruggestapt naar 9. :?