Quicktime ergenis......

[img:0f2285b58c]http://img60.echo.cx/img60/6324/quicktimenag4lf.jpg[/img:0f2285b58c]

Dit vindt ik het meest ergelijke aan Quicktime. Dat je als software maker je de gebruiker een keer inlicht van hey kijk we hebben ook nog pro software dat meer kan, vindt ik geen punt. Maar om dat nu elke keer bij het opstarten te moeten doen

:?

VLC Media Player ;)

Zoals G3Lay-Z al zegt: [url]http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html[/url].

Oplossing is simpel:

  • Zet de klok van je mac zo’n 10 jaar vooruit in de tijd.
  • Open dan QT zodat je dat registratieschermpje krijgt
  • Klik op later
  • Zet de klok terug juist

QT zal vanaf nu die fictieve datum als referentie nemen…

VLC ziet er goed uit ja.. zo te zien meer codecs die worden ondersteund.

@moodjoo : leuke oplossing, die ga ik gelijk even proberen.

Toch jammer dat Apple zich van een dergelijke ‘verkoop-techniek’ bedient.

Bij het lezen van de nieuwe features bij Tiger wordt Quicktime genoemd <snip>".[color=green:ad40c55830].En als je QuickTime bijwerkt naar QuickTime 7 Pro kun je …[/color:ad40c55830]"</snip>, dan heb ik wel zoiets van: . Als een product als Quicktime niet gratis in zijn geheel, bij Tiger, kan worden meegeleverd noem het dan een demo ofzo en niet een onderdeel van het OS (waar je, voor volledige functionaliteit, nog moet bijbetalen…) → en dan bij elk gebruik van dat onderdeel, de gebruiker er mee lastig te blijven vallen.

Nou ja… ik moest dit gewoon even kwijt…
:innocent:

Overigens doet dit verder niets af aan Tiger… binnenkort maar eens gaan bestellen :slight_smile:

Bedankt voor de tip moodjoo, maar voor mij te laat. Ik was al helemaal schijtziek van QT onder Windows, o.a. door dat nag-screen. Blijkt de native mac versie even bud te werken. Wat een teleurstelling. Iets basaals als full screen afspelen kan hij niet (ik las in de Help dat QTPro dat wel kan). Wat ben ik blij dat VLC bestaat...

Ik werd ook gek van het niet fullscreen kunnen bekijken van clips, dus heb ik pro aangeschaft en ik moet zeggen: het is het geld waard hoor! Vooral als je filmpjes aan elkaar wil plakken, fragmenten eruit wilt halen en alles uit QuickTime wil halen..

Inderdaad, ik vond Quicktime zoals die bij mijn mac geleverd is ook nogal tegenvallen, het is in deze vorm nogal kreupel, en ik gebruik nu dus ook VLC. :D

Je kunt het ook van een andere kant bekijken. Apple levert zijn besturings systeem met een kreupele Quicktime “Media Player”. Voor een volledige quicktime van Apple moet je betalen.
Concurrent Microsoft heeft zich toch een beetje in de vingers gesneden door een gratis volledige Media speler bij het besturings systeem te leveren. Volgens de Europese Commissie was dit het maken van misbruik van een monopoliepositie. Ze moeten nu een versie van XP leveren zonder de Windows Media Player. :evil:

Hoewel Apple ook wel naar “alleen heerschappij” riekende nijgingen heeft, wordt de media speler quicktime er vooralsnog niet gratis bij OS-X geleverd. Hierin zit dus een belangrijk, misschien wel strategisch, verschil.

(ik noem quicktime een media player vanwege de ruime afspeelmogelijkheden van de volledige versie. Of het binnen een algemene definitie van een media player valt weet ik niet, ik besef, de muziek verzameling gaat via een ander programma)

Quicktime ondersteunt pro en niet pro precies dezelfde bestandsformaten. En verder zit Quicktime hardstikke in het systeem ingebakken. iTunes, Safari, de Finder maken allemaal gebruik van QT.

[quote:c1a8b8e3a8="wjgmspeedy"]Quicktime ondersteunt pro en niet pro precies dezelfde bestandsformaten. En verder zit Quicktime hardstikke in het systeem ingebakken. iTunes, Safari, de Finder maken allemaal gebruik van QT.[/quote:c1a8b8e3a8] VLC ondersteunt meer, maar ik vermoed dat unSOUND zich zo komt melden met wat plugins. :wink:

Zodra iemand hier Quicktime intypt, gaan in huize unSOUND sirenes loeien. :P

Volgens mij heeft de sirene het begeven.

:sotp: Maar hij heeft wel gelijk dat veel programma's gebruik maken van QT dus het is helemaal niet gek om je daar een legale versie van te kopen.

edit

Wel op een mac is het echt niet anders dan op windows hoor : "uiterst rechts een pijltje dat naar onder wijst => daar op kun je klikken en dan komt er een menutje met opslagen als bron of als quicktimemovie. "

Ik heb ook Pro en ik kan het nog steeds.. Je kan het per ongeluk uit hebben gezet..

  1. ga naar voorkeuren in quicktime
  2. kies dan QuickTime-instellingen
  3. zet de Kioskmodus uit!

[quote:4975b90d91="wjgmspeedy"]Zodra iemand hier Quicktime intypt, gaan in huize unSOUND sirenes loeien. :P[/quote:4975b90d91] Werd ik geroepen...? :D

Ah, we vroegen ons al af waar je bleef. :P

Moest even mijn signature aanpassen aan het topic... :wink:

Volgens mij kun je streams helemaal niet opslaan, ook niet in pro. En het verschil tussen de pro en de standaardversie zijn voornamelijk de bewerkingsfuncties die beschikbaar komen.

Neemt niet weg dat die popup eindeloos irritant is.