QuickTime/iMovie - quicktime file exporteren naar iMovie

Ik heb een diavoorstelling vanuit iPhoto geexporteerd naar QuickTime. Nu probeer ik dit quicktime bestand te importeren in iMovie maar dat lukt niet. De gewenste quicktime files worden lichtgrijs weergegeven!! PS. ik hebQuickTime pro dus volgens mij moet het wel mogelijk zijn.

ik denk dat je de .mov moet exporteren als .dv formaat want daar werkt iMovie mee. met quicktime pro moet dit lukken

groeten
Helix

Thankx Helix, het is gelukt. Wat me echter waanzinnig tegenvalt, en ik neem aan dat ik dus iets niet goed doe, is de kwaliteit. De photo's in iPhoto zijn echt topkwaliteit, als ik dat naar QuickTime exporteer is de kwaliteit nog steeds erg goed. Als ik van QuickTime exporteer in DV stream / PAL 48 kHz, en dit vervolgens importeer in iMovie is de kwaliteit echt belaberd?!?!? Kan dit niet beter??? Of doe ik iets niet goed. Ik hoor graag hoe dit beter kan.

snap het niet metteen wat er gebeurd maar het kan best uw instellingen voor de compressie zijn die te laag staan, heb je al eens opnieuw een movie ervan gemaakt en dan beoordeeld of de kwaliteit voldoet? eventjes een klein filmke maken en diverse compressies testen tot aan uw wensen voldaan is.

ik ben maar een leek in iMovie misschien zijn eer hier specialisten ter zake.

groeten
helix

Allereerst bedankt voor je snelle en duidelijke reakties.

Ter zake: Grote kans dat het met "de instellingen voor de compressie" te maken heeft. Deze term komt mij echter niet bekend voor en ik weet dus niet hoe en waar (in QuickTime of in iMovie) ik dit kan instellen. Kan jij me dit vertellen.

Alvast bedankt

als je film klaar is kan je hem exporteren onder het archief menu, daar kies je quicktime, dan heb je al voorgedefinieerde keuzes (de structuur), en kan je zelfs geavanceerd kiezen en je kwaliteit verhogen naar wens. diverse compressiemethodes komen tevoorschijn, cinepak staat standaard geloof ik maar er zijn andere die afhankleijk voor wat het moet dienen gekozen kunnen worden. Wel is dit moeilijk om in dit kort antwoord te behandelen, beter is zelf wat op zoek te gaan naar de uitleg bv in de help functie van iMovie en eventueel op internet. een cursus multimedia volgen kan natuurlijk ook waar deze zaken zeker allemaal aan bod komen...

groeten
helix

Bij de Quicktime-player kun je ergens bij de prefences kiezen voor afspelen op hoogste kwaliteit.

Als ik zelf filmpjes monteer dan zet ik altijd een tv-monitor naast mijn beeldscherm. Je zuklt dan zien dat filmpjes die er matig uitzien op je scherm, op de TV er stukken beter uitzien.

Groeten,
Frans.

ik heb het resultaat op mijn TV bekeken en inderdaad de kwaliteit is dan gelukkig een stuk beter, wel vreemd?!?!