QuickTime langzaam

Ik gebruik QuickTime Pro 6.5.1 onder OS 10.3. Als ik een film wil openen en bekijken moet m'n machine erg hard nadenken voordat het successievelijke mapjes opent naar het filmpje. Dat kan tot 8 a 10 seconden duren. Wat kan het probleem zijn? Overigens worden films nadat ze eindelijk geopend zijn normaal afgespeeld.

Wat voor machine draai je??

Een G5 Dual 1.8

Klopt, dat is ook één van de redenen waarom ik [url=http://mplayerosx.sourceforge.net/]MPlayer OS X[/url] of [url=http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html]VLC[/url] gebruik.

Wat bedoel je met "klopt"? Is het een bekende bug op mijn configuratie? Ik heb je tips nagelopen en Mediaplayer en VLC geprobeerd maar beide apps spelen mijn vrij normale QuickTime movies niet af. (Gerenderde animaties uit 3Dsoftware -Cinema4D-) Ik had dit probleem twee weken geleden nog niet. Misschien is een van de automatische updates van OSX en/of QT de boosdoener? ("Misschien", omdat het met die automatiek soms moeilijk is om de inhoud van je computer goed in je hoofd te hebben.)

Ik heb de prefs weggegooid maar dat helpt niet. Geen van m’n andere programma’s vertoont dat stroperige Finder-gedrag.

Ik hou me aanbevolen voor andere suggesties. Bedankt alvast.
:?

Dat probleem met QuickTime sloom in de Finder herken ik van vrij kort geleden, is bij mij vanzelf overgegaan..... Misschien na de laatste herstart.