Quicktime omzetten naar Windows Media Player ?

Hoe kan ik een quicktime file omzetten naar Windows Media Player / Met zoeken niet echt iets gevonden.

Thanks.

:finderoud:

Waarom zou je dat willen? Mediaplayer is echt drama. En PC gebruikers kunnen gewoon QT downloaden en installeren.

[quote:4746c8115d="aToMac"]Waarom zou je dat willen? Mediaplayer is echt drama. En PC gebruikers kunnen gewoon QT downloaden en installeren.[/quote:4746c8115d]

Omdat er anders klanten zijn die weer geen Quiktime hebben of kunnen downloaden omdat dat op het werk niet mag c.q. niet kan., daarom wil ik het 8)

:finderoud:

Wel... je hebt Cleaner - http://www4.discreet.com/cleanermac - maar dat kosst een hoop centen (550 dollar).

Zoek voor de lol eens naar de lettercombinatie ‘wmv’ te versiontracker.com - daar is onder andere dit te vinden:

http://www.flip4mac.com/wmv.htm (99/180 dollar)

en

http://www.popwire.com (30 dollar)

Je kan een .Mov dan ook omzetten naar een .avi of .mpg file met Quicktime, mits je de pro hebt... Kijk anders eens met ffmpegX om het naar een formaat om te zetten dat Mediaplayer ook kan. Om het om te kunnen zetten naar een wmv bestand, moet je de codec licenseren van MS. Dus niet veel applicaties gebruiken dit.

[quote:3191e2cef7="Macosx"] Omdat er anders klanten zijn die weer geen Quiktime hebben of kunnen downloaden omdat dat op het werk niet mag c.q. niet kan., daarom wil ik het 8) [/quote:3191e2cef7]Maak er dan gewoon een MPEGje van.

Werkt overal, en stukken fijner als die Windows-media-meuk. :).

Kun je het niet op een DVD'tje branden? Of SVCD? Dat heeft Apple nou net zo lekker voor elkaar met iDVD en iMovie. En het kost niets meer!

[quote:2aa45f45c0="aToMac"]Waarom zou je dat willen? Mediaplayer is echt drama. En PC gebruikers kunnen gewoon QT downloaden en installeren.[/quote:2aa45f45c0] QT is naarbij een ramp onder windows als je niet echt een snelle computer hebt...

[quote:144cfe40d2="Dennis Ikink"]Kun je het niet op een DVD'tje branden? Of SVCD? Dat heeft Apple nou net zo lekker voor elkaar met iDVD en iMovie. En het kost niets meer![/quote:144cfe40d2]

Nee moet allemaal via het web of FTP.

:finderoud:

[quote:674544f6fa="Nietzman"][quote:674544f6fa="Macosx"] Omdat er anders klanten zijn die weer geen Quiktime hebben of kunnen downloaden omdat dat op het werk niet mag c.q. niet kan., daarom wil ik het 8) [/quote:674544f6fa]Maak er dan gewoon een MPEGje van.

Werkt overal, en stukken fijner als die Windows-media-meuk. :).[/quote:674544f6fa]

Waarmee dan ?

:finderoud:

Nogmaals: [url=http://homepage.mac.com/major4/]ffmpegX[/url]

[quote:50f6184fad="aToMac"]Nogmaals: [url=http://homepage.mac.com/major4/]ffmpegX[/url][/quote:50f6184fad]

Hoezo nogmaals ??? Wat zie ik over het hoofd ???

Thanks 8)

:finderoud:

Nou, is al vaker op deze site als optie aangedragen. Dit was een verkapte subtiele hint met koevoet... Zoekfunctie... :?

[quote:2b0faf7db7="Dennis Ikink"]Nou, is al vaker op deze site als optie aangedragen. Dit was een verkapte subtiele hint met koevoet... Zoekfunctie... :?[/quote:2b0faf7db7]

o, ok. Maar zoals ik al aan gaf kon ik het niet 123 vinden met de zoekfunctie.

Maar bedankt.

:finderoud:

Voor mij maakt het niet uit. We zijn er om elkaar voort te helpen!

:lol:

[quote:5820d3b019="Dennis Ikink"]Voor mij maakt het niet uit. We zijn er om elkaar voort te helpen!

:lol:[/quote:5820d3b019]

:lol:

Maar zijn er nog meer mogelijkheden. Want ik krijg het met ffmpegX niet voor elkaar ?

:finderoud:

Onzin dat Windows Media Player een drama is. Quicktime is niet heilig. Het is heel goed mogelijk en éénvoudig om een filmpje in Windows Media Player te maken van geweldige kwaliteit. Ik ben een dagelijkse Macgebruiker en krijg regelmatig te maken met het omzetten van kleine (ca 30 sec.) Quicktimefilmpjes naar ander formaten. Ik heb goede ervaringen met het programma Cleaner. De kwaliteit van de compressie hangt sterk af van het orgineel in combinatie met de juiste instellingen. Hiermee moet je experimenteren. Als je in bezit bent van Final Cut Pro zou ik een filmpje bewaren als Self Contained movie. Daarna open je Cleaner en importeer de Self Cont. Movie. Kies een formaat en probeer gewoon de self cont movie vanuit Cleaner te bewaren als........ succes F.