QuickTime versies per MacOS versie

Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een onderzoek naar video codecs voor mijn opleiding. Hiermee hoop ik een beetje orde te creeren in de video codec chaos.

Voor dit onderzoek heb ik een lijst nodig met alle standaard geinstalleerde video codecs per MacOS versie maar voor zover ik begrepen heb uit verschillende bronnen is dit lastig vast te stellen omdat het eigenlijk gaat om de meegeleverde QuickTime versie. Aangezien het voor komt dat er verschillende versies van QuickTime mee geleverd worden bij een gelijke versie van MacOS (latere uitgaven, etc.) maakt dit m’n werk er wederom niet makkelijker op.

Ik ben nu in het bezit van een complete lijst van alle video codecs die bij alle verschillende versies van QuickTime meegeleverd zijn. Wat ik nu nog probeer vast te stellen is welke versie van QuickTime bij elke eerste uitgave van een MacOS versie is meegeleverd.
Kunnen jullie mij hierbij helpen? Ik ben namelijk tot nog toe niet in staat geweest deze informatie bij Apple zelf te achterhalen.

Mijn vraag is dus:
Is er een lijst beschikbaar met daarin de QuickTime versie die mee geleverd is per MacOS versie? Zo ja, waar kan ik deze vinden?

Even gegoogled; http://david.egbert.name/work/newmedia/quicktime/history/ http://www.qtcentral.de/quicktime/history/

Hier staat al heel wat info en in ieder geval de data van uitgave.
Zo kan je terug rekenen welke QT versie bij welke OS werd mee geleverd.