Quit finder op G4/733

Heeft iemand dit ooit meegemaakt? Op mijn G4/733 zit in de Finder de mogelijkheid QuitFinder. Bloed irritant als je snel een paar programma's achter elkaar quit en net een keertje te veel quit. De Finder moet weer opnieuw opstarten en net als je haast hebt kun je dat natuurlijk niet gebruiken. Is er een manier (Terminal commando?) waarmee je dit kunt uitschakelen? Momenteel draai ik X.3.9 maar bij eerdere versies gebeurde dit ook. Mijn andere machines (PB G4, MDD, G5) hebben hier nooit last van gehad. Met zoeken (op dit forum) krijg ik nix naar boven.

volgens Clix http://rixstep.com/4/0/clix/ is dit het commando: defaults delete com.apple.finder QuitMenuItem;killall Finder

Nou, blijkbaar heb je eens [url=http://www.groomsville.co.uk/aboutqf.htm]QuitFinder[/url] gedownload en geïnstalleerd op dat systeem. Even weghalen dus... :roll:

<edit>Nee, is het ook niet want het lijkt een classic only ding; omdat het een AppleScript is zou het echter ook in X [i:16294d8b49]kunnen[/i:16294d8b49] werken.

@ Speedy: Thanx! Maar wat ik nog steeds niet begrijp is hoe deze optie in mijn Finder is gekomen. @ Oppie: Nee hoor, nooit gedaan.

Met appjes als Cocktail, OnyX, TinkerTool enzo kun je die optie ook activeren. Misschien daar ooit mee lopen rommelen. :?

Tinkertool heb ik wel eens gebruikt maar niet daarvoor. In elk geval heb ik het nu opgelost en ben ik een gelukkig mensch. Dank!