Raad gevraagd i.v.m. politieke website

Ik sta voor een (groot) dilemma.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een web-project om als student wat geld bij te verdienen. Ik heb nu een aanbod gekregen van de politieke partij Vlaams Belang in Geraardsbergen, maar ik weet niet of ik het aan mag/moet nemen. Ik ben geen aanhanger van de partij, en omdat ze niet bij iedere Vlaming populair zijn, vraag ik mij af of het invloed zou kunnen hebben op één van mijn toekomstige projecten (lees: zou het niet slecht staan in m’n portfolio?)

Graag had ik wat advies van jullie gehad.

Alvast bedankt.

Ver van weg blijven. Leni Rieffenstahl is ermee weg gekomen, maar dat is de grote uitzondering.

Dat is een afweging die jij voor jezelf moet maken. je zou kunnen overwegen om je naam niet te vermelden op de site en om de site gewoon niet in je portfolio te zetten.

Precies.. Als jij dat als webdesigner niet wilt.. hoeft jouw naam op geen enkele manier terug te komen in hun website, en of je hem bij je eigen portfolio zet is geheel aan jou zelf :).

Ik heb het er onlangs nog met enkele klasgenoten over gehad: "wie zou durven schrijven voor het VB?" Persoonlijk zie ik er in graten in, maar niet iedereen denkt zo. Net daarom zou ik het niet doen. Werken voor het VB sluit deuren.

Wat je ook niet moet vergeten is dat door het maken van een website, je het VB helpt om hun propaganda te verspreiden.

Ik kan mij vinden in ieders mening. Aan de ene kant zou ik het niet willen doen, omdat ons ook op school is gezegd dat je moet oppassen met politiek en de overheid. Aan de andere kant zou ik het wel willen om wat bij te verdienen. Het is de eerste keer dat ik voor derden een website zou maken.

En als mensen daarna vragen welke site je nog meer gemaakt hebt ook gelijk de laatste X dat je voor derden een site gemaakt heb. Ik zou het absoluut niet doen. Ongeacht of je het met hun eens bent ja dan nee. Ik zou bv alleen een site kunnen maken voor een politieke partij waar ik zelf achter sta. Het VB ligt een stuk gevoeliger dan bv hier in NL de SP ofzo. Maar een site voor Nieuw Rechts zal ook nooit door mij gemaakt worden.

Wanneer je zo graag iets wilt bijverdienen, kun je misschien een andere klant vinden? Bijvoorbeeld een lokale winkel of iets dergelijks.

[quote:7c8928b614="koen"]Wanneer je zo graag iets wilt bijverdienen, kun je misschien een andere klant vinden? Bijvoorbeeld een lokale winkel of iets dergelijks.[/quote:7c8928b614]

Inderdaad. Ik heb ook van plan om hier en daar mijn kop te laten zien. Ik heb trouwens beslist om het niet te doen, mede door jullie reacties en hetgeen ze ons op school vertelden. Bedankt allemaal.

[quote:2f86586f50="d.C."][Inderdaad. Ik heb ook van plan om hier en daar mijn kop te laten zien. Ik heb trouwens beslist om het niet te doen, mede door jullie reacties en hetgeen ze ons op school vertelden. Bedankt allemaal.[/quote:2f86586f50] Ik vind het een foute beslissing. Mooie kans om ervaring op te doen. En VB is geen verboden partij. Je zou in iedergeval een gesprek kunnen aangaan om te zien wat ze precies willen. Kan je er dan voor je geweten niet achterstaan kan je alsnog er uitstappen. Politiek en werk moet je gescheiden houden.

[quote:ef9f079b3a="Vulture"]En VB is geen verboden partij. [/quote:ef9f079b3a] Daar kan je over discussiëren. De vzw's van het VB zijn veroordeeld voor medewerking aan een groepering die racisme steunt. Het VB zelf is niet veroordeeld (daar heb je gelijk in), maar dan wel omdat ze niet veroordeeld kunnen worden. In België (en ik ken de situatie in Nl niet) hebben partijen geen rechtspersoonlijkheid. Ze kunnen dus niet worden voor de rechter gedaagd. Als je de Vlaamse situatie goed kent, dan weet dat er veel ophef is over het VB. Welk ander bedrijf wil nu het imago krijgen van "dezelfde websitebouwer te gebruiken als het VB"? In Nl speelt dat allemaal mssn niet veel mee, maar hier in België wel. Vroeg of laat keert zoiets tegen jou.

[quote:aea1663c11="Vulture"]Politiek en werk moet je gescheiden houden.[/quote:aea1663c11] Hmm maar de standpunten van deze partij zouden natuurlijk behoorlijk tegen je principes in kunnen gaan. En dan kan ik het wel eens zijn met Koen. [quote:aea1663c11]Wat je ook niet moet vergeten is dat door het maken van een website, je het VB helpt om hun propaganda te verspreiden.[/quote:aea1663c11] Verder vraagt ie anderen om advies maar het blijft natuurlijk z'n eigen keuze. Dus om het nou gelijk als "een foute beslissing" te bestempelen....

[quote:2bdef2426e="Peach"][quote:2bdef2426e="Vulture"]En VB is geen verboden partij. [/quote:2bdef2426e] Daar kan je over discussiëren. De vzw's van het VB zijn veroordeeld voor medewerking aan een groepering die racisme steunt. Het VB zelf is niet veroordeeld (daar heb je gelijk in), maar dan wel omdat ze niet veroordeeld kunnen worden. In België (en ik ken de situatie in Nl niet) hebben partijen geen rechtspersoonlijkheid. Ze kunnen dus niet worden voor de rechter gedaagd. Als je de Vlaamse situatie goed kent, dan weet dat er veel ophef is over het VB. Welk ander bedrijf wil nu het imago krijgen van "dezelfde websitebouwer te gebruiken als het VB"? In Nl speelt dat allemaal mssn niet veel mee, maar hier in België wel. Vroeg of laat keert zoiets tegen jou.[/quote:2bdef2426e] Dan maar niet doen he. Als het te gevoeliig ligt.

Het is mijn werk niet en ik zou ook moeite met deze keus hebben, maar als een legale partij genoeg betaald voor een website, is het een opdrachtgever. Punt. Alleen... was het maar zo simpel:[quote:1e2d92a0e7="Vulture"] Ik vind het een foute beslissing ... En VB is geen verboden partij ... Politiek en werk moet je gescheiden houden.[/quote:1e2d92a0e7]In Nederland kan je zo redeneren, maar in België ligt dat toch wat anders, denk ik. Je kunt er hele principiële discussies over houden (en ik vind het ook fout om partijen, welke standpunten ze ook hebben, te negeren), maar in dit geval heeft het ook zakelijke consequenties. Vlaams Belang is (nog) niet verboden. Vlaams Blok (wat in feite dezelfde partij is) wèl. En in Vlaanderen geldt een cordon sanitaire. Vlaams Blok/Belang is onbespreekbaar. Door opdrachten van die partij aan te nemen, prijs je jezelf uit de markt.

Je moet een klus doen als je de klus leuk vindt. Niet omdat het 'werk' is. Leuk is voor iedereen verschillend. Voor mij is leuk als ik mee kan denken en voelen met de doelstelling van de eigenaar van de website. Leuk en werk zijn 2 begrippen die goed samen kunnen gaan, en zoals ik het zie ook samen moeten gaan. Tenzij je omkomt van de honger en de huur niet meer kan betalen.

Dus, als jij het leuk vindt, die partij, dan doe je het toch?..

[quote:f0ee558796="d.C."]Ik kan mij vinden in ieders mening. Aan de ene kant zou ik het niet willen doen, omdat ons ook op school is gezegd dat je moet oppassen met politiek en de overheid. Aan de andere kant zou ik het wel willen om wat bij te verdienen. Het is de eerste keer dat ik voor derden een website zou maken.[/quote:f0ee558796]

Wat is belangrijker? Je gemoedsrust of de almachtige Euro?
Always stay true to yourself, ook in zaken.

Als je je werk zo bloedeloos zou behandelen dat je er geen enkele inhoudelijke verbinding mee hebt doe je denk ik je werk niet goed. Dat geld dus ook voor deze site.

Als je de partij OK genoeg vind om je te verdiepen in hoe ze hun propaganda beter kunnen laten werken (Zeg, jij kunt toch zeker wel zorgen dat we een betere google-ranking krijgen…) dan moet je het allemaal niet laten.

Als je twijfelt of je wel met de ideeën van de partij door de deur kunt zou ik lekker wat anders gaan doen en deze klus links, eh rechts, laten liggen.

Het is, ook als je het verder aan niemand vertelt, toch gewoon jouw werk. En jezelf hou je daar niet mee voor de gek.

Ik ben allesbehalve een socialist, maar heb toch 2 jaar geleden een website voor een mandataris van de de SP-a gebouwd. Nu moet ik je zeggen, dat heeft me flink wat gewetensproblemen opgeleverd. Je kan je gewoon niet ten volle geven voor het project, omdat je in conflict met jezelf ligt.

Principes gaan over wie je bent. Als je die opzij schuift voor geld, moet je met jezelf in het reine kunnen komen. Als mij nu hetzelfde als 2 jaar geleden wordt gevraagd, zou ik 't nooit nog doen.

[size=9:03f9dd4a78]Als liberaal en onvoorwaardelijk voorstander van de vrije meningsuiting vind ik de criminalisering van het Vlaams Belang walgelijk, zelfs als ben je het niet eens met de partij. Spijtig dat het zelfs hier gebeurt. Maar goed, dit is dan weer mijn mening en dit is geen politiek forum.[/size:03f9dd4a78]

Laat ze dan toch gewoon zelf de content vullen, wat kan jou dat een barst schelen ? Ik wist geen jota van de N-VA en toch hebben ze mij een website laten maken , hou je aan de stijl van de nationale site en werk het wat uit. Je moet toch niet weigeren omdat je niet voor de partij gaat stemmen. Als jij het niet wilt doen meld ik me wel even bij die jongens :evil: