Raar copy gedrag met kopieeren van iphoto library

Hoi,

Het was weer eens tijd om de HD wat op te ruimen en een van de acties was een copy van een 75GB iphoto library naar een externe disk (firewire connected) . De eerste 500MB werden redelijk snel gecopieerd maar daarna gaf het copy window aan dat het nog ongeveer 2 dagen zou duren. IMAC een keer rebooted, had geen enkel effect.

Ik heb daarna het iphoto package geopend en de foto’s (62GB) eruit gecopieerd naar dezelfde externe disk, dit loopt dus vele malen sneller en is inmiddels klaar (binnen half uur).

Weet iemand van jullie waarom zich dit voordoet ?

configuratie:

Imac 27" late 2012
Processor: 3.4 Ghz intel core I7
Memory : 24 GB
disk: 1 TB fusion drive (source disk voor de copy)

Externe drives:

1 x 1 TB USB connected
1 x 2 TB firewire disk (target disk voor de copy)
1 x 6 TB firewire (dual drive)
2 x 3 TB Thunderbolt

Firewire en thunderbolt met elkaar verbonden in een daisy chain setup.

De resterende tijd loopt vaak erg op op het moment dat hij bij een map met veel kleine bestanden komt, want veel kleine bestanden zijn lastiger dan een paar hele grote. Maar zodra de Finder weer voorbij die mappen met kleine bestanden is daalt de resterende tijd weer gewoon, en zal het uiteindelijk dus wel meevallen.

Klopt, de tijden die aangeven hoelang iets nog gaat duren zijn eigenlijk nogal grove benaderingen en tevens “moment opname’s”.
Zoals unSOUND zegt: veel kleine bestanden kunnen dan die tijd tijdelijk doen oplopen zodat het net lijkt alsof het ineens veel langer gaat duren.