Radio via internet?

Hoe kan je via internet een radiostation beluisteren, de meeste (3fm, 538, enz.) moet je via een Mediaplayer luisteren toch? Wat zijn andere mogelijkheden?

:apple:

iTunes, Realplayer, Quicktime. Kijk eens op http://www.live365.com/

Dit zijn sites met links naar radiostations die zichzelf importeren in iTunes

http://www.shoutcast.com/directory/index.phtml
http://www.live365.com/index.live

veel luisterplezier :wink:

Moi

Dat doe je in iTunes - klik in het linker venster op radio en in het grote venster kun je je favorite radiostation openen en geniet. javascript:emoticon(‘8)’)

Groet Gewe.

[url]http://www.shoutcast.com[/url] snellere servers en bovendien geheel gratis! Via explorer en de mediaplayer als plugin, is trouwens alles prima te beluisteren. VPRO 3 voor 12 kun je ook met safari en realplayer bekijken en beluisteren. Succes ! 8)

Kom hier [url]http://www.studioradiolexy.nl[/url] en hier [url]http://studioradiolexy.web-log.nl[/url] maar eens kijken en natuurlijk luisteren mits ON AIR. Mazzel, LEXY.

Ik heb *nog nooit* een internetradio beluisterd met Mediaplayer, maar gewoon altijd met iTunes.

kan ik 3fm luisteren in itunes? WMP downloaden zie ik niet zo zitten

nou had ik een leuke verzameling met internet-shortcuts naar de 'online live radio-stream' van een flink aantal nederlandse radiostations gemaakt...

…nu ik ze echter weer 'ns check blijk dat het gros niet meer de juiste verwijzing bevat…

als er iemand is die ze op 'n download-site wil zetten, dan wil ik ze best even updaten en eMailen…

gegadigden ??

(…dit zijn echter wel links voor MS MediaPlayer… want dat is wat de diverse stations gebruiken…)

Succes !!
Toon.B

[quote:2a17792e6d="angorawol"]Ik heb *nog nooit* een internetradio beluisterd met Mediaplayer, maar gewoon altijd met iTunes.[/quote:2a17792e6d]

Begrijp ik hieruit dat je wmp (wimp) links ook in iTunes kan luisteren? 't Is allemaal wel leuk en aardig, als die radiostations die je bij iTunes krijgt, maar ik zou liever naar Radio 1 of 2 oid luisteren en [b:2a17792e6d][color=green:2a17792e6d]natuurlijk[/color:2a17792e6d][/b:2a17792e6d] ga ik geen mediapleejur op mijn Mac zettten!

Om Radio 1 en 2 te beluisteren heb je WMP nodig, dat gaat niet met iTunes. Natuurlijk kun je principieel geen WMP op je Mac willen, maar voor audio is WMP geen slechte app. (Over video zal ik het maar niet hebben :cry: :cry: :cry: )

Ik las voordat ik iTunes 4.6 installeerde, dat iTunes 4.6 .wma bestanden zou ondersteunen, of zit ik er vreselijk naast? Ik heb gewoon die Wimp hier op me Macje draaien, hij is soms helaas nodig, maar zonder kan je gewoon bepaalde dingen niet afspelen, grmbl... Edit: ik heb net ff in Safari op www.3fm.nl gekeken en daar staat bovenaan Luister Live. Erop geklikt et voila! Hij loopt via een Windows Media 9 plugin in Safari. Zit nu naar radio Tour de France te luisteren, www.radio1.nl

"natuurlijk ga ik geen mediaplayer op mijn mac zetten" "helaas nodig" "WMP downloaden zie ik niet zo zitten"

wat is dat toch altijd. Je krijgt echt geen enge ziekte van zoiets. Waarom roepen mensen hier altijd om het hardst dat ze een hekel aan ms hebben, De rest zou eens kunnen denken dat ze mischien iets van windoos gebruiken, oei…

Ik snap daar helemaal niets van.

[quote:94335a9b2e="mailmen"]

Ik snap daar helemaal niets van.[/quote:94335a9b2e]

Een kennis van me had WMP geinstalleerd op z’n G4, sindsdien zijn z’n instellingen een zootje.

vandaar.

ik kan me niet voorstellen dat het daar aan ligt..... bij mij draait het op al mijn macs prima (g3/g4/g5)

[quote:b25d71d3b1="vogel"]Ik las voordat ik iTunes 4.6 installeerde, dat iTunes 4.6 .wma bestanden zou ondersteunen, of zit ik er vreselijk naast?[/quote:b25d71d3b1] Alleen de PC versie ondersteunt WMA, zodat je het kunt omzetten naar een ander, door de iPod ondersteund formaat.

[quote:47ec587e1c="mailmen"]wat is dat toch altijd. Je krijgt echt geen enge ziekte van zoiets. [/quote:47ec587e1c]

Is gewoon mijn totaal onredelijk, hoogbevooroordeeld en onwrikbaar principe.

:smiley:

[quote:39a6fd0e88="mailmen"]"natuurlijk ga ik geen mediaplayer op mijn mac zetten" "helaas nodig" "WMP downloaden zie ik niet zo zitten"

wat is dat toch altijd. Je krijgt echt geen enge ziekte van zoiets. Waarom roepen mensen hier altijd om het hardst dat ze een hekel aan ms hebben, De rest zou eens kunnen denken dat ze mischien iets van windoos gebruiken, oei…

Ik snap daar helemaal niets van.[/quote:39a6fd0e88]
WMP is verreweg de minste van mijn mediaspelers, video zuigt echt keihard, maar het is wel vaak de standaard. Daarom zeg ik “helaas nodig”. Het enige van MS wat ik echt okee vind is Office. Dat werkt lekker snel en stabiel.