Radiostreams opnemen? Het kan.

Een radio stream opnemen en als MP3 opslaan kan met [url=http://streamripperx.sourceforge.net/]StreamRipperX[/url]

Kon je ook al met [url=http://www.ambrosiasw.com/utilities/wiretap/]wiretap[/url]

En ik gebruik RadioLover

Streamripperx bestaat al een hele tijd hoor. Radiolover is van dezelfde maker, maar om de een of andere reden is Streamripper gratis en moet je voor Radiolover betalen, terwijl het bijna hetzelfde appje is. Wat Wiretap doet is trouwens iets heel anders. Wiretap neemt het geluid op dat je Mac produceert, terwijl Streamripper en Radiolover (en er zijn nog wel een paar appjes) een Shoutcaststream rippen, inclusief de bijbehorende tags. Je hoeft daarvoor niet eens naar die betreffende stream te luisteren.

Ben pas een paar weken bezig met internetradio en kwam vandaag dit tegen. Ik zocht eigenlijk iets anders maar daar mogen we op het forum niet over praten men zegt dat het illegaal is. Maar als iemand me ermee kan helpen stuur maar een PB.

mms en rtsp radio-streams zijn onripbaar met de bovenstaande tools...

Ja leuk, maar streamripper kan wel erg weinig formaten aan :(

Waar ik eignelijk naar op zoek ben is een programma'tje voor de mac, waarmee je alle soorten streams kunt downloaden. Voor de PC heb je streamdown, gewoon de url invoeren en hij download het hele bestand, zonder gekloot.

Bestaat er niet zoiets voor de mac, dus niet recorden, maar gewoon ongeacht het bestandsformaat downloaden.?!

Groet

Gerben

[url=http://www.rogueamoeba.com/audiohijack/] Audio Hijack [/url]

om geluiden op te nemen die een programma maakt…

[quote:2cc53232df="Fl@bber"] Bestaat er niet zoiets voor de mac, dus niet recorden, maar gewoon ongeacht het bestandsformaat downloaden.?! [/quote:2cc53232df]

Ongeacht het formaat niet nee. Radiolover/Streamripper rippen Shoutcaststreams. Je kunt gewoon de url daarvan erop slepen. Als iTunes de stream aan kan, kunnen deze appjes dat ook. Ben bang dat je voor mms- en andere streams bent aangewezen op recorden.

edit: net even op de Streamdownsite gekeken: http://stream-down.cocsoft.com/index.html Dat is inderdaad een gemis voor de Mac

[quote:2cc53232df]·Download RTSP
·Download MMS
·Download HTTP
·Download RM
·Download RAM
·Download SMIL
·Download ASF
·Download ASX
·Download WAX
·Download MP3
·Download WMA
·Download WMV[/quote:2cc53232df]

[quote:a88623339e="wjgmspeedy"]Wiretap neemt het geluid op dat je Mac produceert, terwijl Streamripper en Radiolover (en er zijn nog wel een paar appjes) een Shoutcaststream rippen, inclusief de bijbehorende tags. Je hoeft daarvoor niet eens naar die betreffende stream te luisteren.[/quote:a88623339e] Waretap kan je wel zo instellen dat hij 1app opneemt vb die die de stream levert.