RAL Colorbook in Illustrator?

Weet iemand of er een RAL Colorbook for Illustrator bestaat? Nu moet ik het doen met PMS en HKS Colorbooks, maar sommige klanten geven RAL kleuren op. Nu zoek ik de RAL kleur in een waaier op en zoek dan een bijpassende PMS en geef die de RAL naam. Beetje omslachtig.

RAL is een kleurboek voor verf, iets wat je nooit uit je computer krijgt, dat wordt altijd geproduceerd voor drukken (inkt) of beeldscherm (RGB).

Ik vrees dus dat je vanuit een pure RAL kleur altijd zult moeten omzetten naar iets wat zo dicht mogelijk bijkomt. Maar een RAL kleurenboek voor Illustrator … Nee, dat denk ik niet.

EDIT [te snel gereageerd] kijk hier maar RAL Digital

Er bestaan verschillende opties. De goedkoopste optie is [url=http://www.dtpstudio.de/ral-mini.htm[/url]RAL Classic Colour Data[/url] (€ 49 ex BTW). Er is een gratis downloadbare demoversie. Veel uitgebreider, en met kleurpaletten voor Illustrator en veel andere programma's, is [url=http://www.ral-digital.de/ral-order4.htm]RAL Digital 4.0[/url]. Je kunt ook, voor [url=http://www.dtpstudio.de/palettes/index.php?par=schritt1]bedragen die variëren tussen €19 en €49[/url], een kleurpallet kopen - ze hebben niet alleen RAL Classic, maar ook allerlei verf-, folie- en inktmerken,en niet alleen voor Illustrator maar voor veel andere software.

Deze software gebruiken wij op de prepress ook,..is prima soft want het geeft LAB waarden weer die je kan gebruiken in allerhande software.

hier een fijne [url=http://www.avas.cz/nastroje/barvy/index.php]website[/url] die de kleursystemen perfekt omzet naar Lab of anderen kleursystemen, zelfs met gebruik van .ICC profielen.

ik gebruik hem altijd om Pantone textielkleuren om te zetten naar PMS.
De site geeft zelf aan hoeveel je vervangende kleur afwijkt van het origineel (deltaE)

Bedankt voor de reacties. Ik ben weer op de hoogte.