Range Expander en WEP encryptie

Tijdje geleden al een posting over dit onderwerp geplaatst, maar kwam toen weinig uit. Inmiddels contact gehad met Linksys, maar die maken zich er ook makkelijk af.

Wa’s het geval ? M’n SpeedTouch 510i router/modem is verbonden met een Linksys WRT54G en aan deze hangt vervolgens een range expander van Linksys. Werkt allemaal prima als je er tenminste van af blijft.
De Speedtouch funtioneert als DHCP server.

Maar…beveiliging is zo lek als een mandje. Uit kontakten met Linksys is gebleken dat MAC-adress filtering niet werkt als je gebruik maakt van een expander. Je moet WEP encryptie gebruiken. Dit moet worden ingesteld op de expander.

Dat lukt me nog wel. Maar als ik dan met m’n iBook aanlog en keurig WEP password invul koppelt de WAP (WRT54G) zich zelf af. Zit ik wel op mijn expander maar kan vervolgens niet m’n netwerk en het internet op.

Rara, wat gebeurt hier ? En nog belangrijker, wat doe ik er aan ? Iemand ervaring ?

En vervolg vraag: zie de bui al hangen dat ik anders moet aanschaffen i.p.v. die expander. Krijg ik bijvoorbeeld met Airport Express niet hetzelfde gelazer ?

moet je niet de WEP encryptie op je WRTG instellen én je range expander moet diezelfde WEP encryptie gebruiken om met je WRTG te praten (en je laptop).

overigens: WPA is pas een echt goede beveiliging.