rare foto vraag

hallo iedereen,

ik vraag mij iets af:
[img:39e1864468]http://kaag.frih.net/test.jpg[/img:39e1864468]
bestaat er een programma waarmee dat je bvb die zwarte rechthoek zou kunnen wegdoen en waarmee je dan het achterliggende beeld terug zou kunnen zien?

grtz

In sciencefiction-achtige politiefilms is dit geen probleem! Maar in de echte wereld moet je gewoon je fantasie gebruiken (en PS natuurlijk).

er moet natuurlijk wel beeld onderzitten en als je mazzel hebt bestaat het beeld nog uit lagen... open het in illustrator of photoshop of acrobat en kijk of je die laag kunt weghalen......

als jij die foto zo van internet hebt afgeplukt kun je het wel vergeten…

dat zwart is er niet opgelegd: het heeft de originele pixels vervangen... (tenzij je een gelaagd ding hebt, maar die staan niet op websites)

In 99.99% van de gevallen is de originele pixelinformatie niet meer aanwezig. Dus helaas.

onmogelijk. Je kan eventueel wel het beeld een stukje terughalen als het zwart in multiply/darken/overlay staat, maar dan nog krijg je niet alle beeldinformatie. (Dit zijn overigens laagopties in photoshop).

Als je niet het origineel beeld in lagen hebt, onmogelijk !

Je kan best gissen wat er acher dat zwart zou zitten en dan proberen de achtergrond zelf te verzinnen (maar dat is in dit geval ook onbegonnen werk). Het is bijna één kwart van de foto en dan nog met de cruciale delen (hoofden, gezichten) ontbrekend…

owke thx voor den info

grtz

comic life! [img:ceaeb8de7f]http://boerke.spymac.com/comic.jpg[/img:ceaeb8de7f]

:mrgreen: