Reclames en laden van sites (safari)

Steeds meer site zijn heel traag om dat Safari last heeft met al de verschillende reclames die hij moet laden... Bij http://www.nu.nl moet jij nu ook al geruime tijd laden om de site weer te geven. Heel irritant en het lijkt er op dat de reclames steeds meer vergen kwa programmatuur... ik wordt er een beetje gek van ... reclame oke maar een reclame die opzich zelf een programma is wordt echt irritant.... zijn hier oplossingen voor... een plug die zegt dat hij sommige types (pc-progjes) helemaal niet meer probeerd te laden ofzo... dan maar een gebroken plaatje dan een paar seconde wachten op een irritante reclame.

Bedankt…

Edit: in de poll moet de ‘moet’ ‘moeten’ zijn :smiley:

ik heb er zelf niet zo veel last van, maar misschien heb je hier wat aan... het is een css file die je in je prefs in safari in kan stellen.. het verbergt (hidden) de meest gangbare ads... en wanneer animaties en plaatjes hidden zijn, dan worden ze ook niet geladen..

http://www.aagh.net/projects/antibanner

[quote:4df0e35d37="apenstaartje"]ik heb er zelf niet zo veel last van, maar misschien heb je hier wat aan... het is een css file die je in je prefs in safari in kan stellen.. het verbergt (hidden) de meest gangbare ads... en wanneer animaties en plaatjes hidden zijn, dan worden ze ook niet geladen..

http://www.aagh.net/projects/antibanner[/quote:4df0e35d37]

Thanx… nu.nl is al een stuk sneller en een paar andere sites ook al… nu nog een prog om die jamba troep ad te kunnen negeren… schrik me een hoedje als die Kl*te jamba zijn audio opeens laat horen.

[url=http://culater.net/software/PithHelmet/PithHelmet.php/] PithHelmet[/url] en klaar ben je!

Let wel in sommige gevallen heb je Pacifist nodig om het te installeren

[quote:23c198df50]What It Does

PithHelmet is an extended site preferences and ad blocking plugin for Apple’s Safari browser. The basic purpose of the plugin is to empower you the user to view the web as you like. You can block ad images, Flash, Shockwave or horrible midi loops - the world is your oyster.

This is just a series of hacks on top of Apple’s WebKit framework, but it seems to work rather effectively.

Due to the manner in which PithHelmet blocks ad content, most types of advertising content can be caught in the filter - this includes images, javascript, css, text, iframes, popups and popunders.[/quote:23c198df50]

Je kan ook met FireFox gaan werken en dan de AdBlock-extensie installeren. Hiermee kan je 'on the spot' elke willekeurige (irritante) reklame blocken die je maar wilt. Ook de flash-troep is geen enkel probleem. CTRL-click op de advertentie, selecteer "Adblock image" of "Adblock iFrame" en click op OK om het voortaan te blocken.

Ik zou zelf niet zonder meer willen internetten.
Soms schrik ik weleens als ik bij iemand anders mee kijk naar een bekende site zoals nu.nl ofzo.
Als ik dan zie hoeveel irritante reklame troep er aan het friemelen is rond het nieuws-artikel dan ben ik blij dat ik daar van verlost ben.

De anti banner werkt niet super met Safari... je krijgt last van crashes als je de back button gebruikt. Helaas.

Pitchhelmet verwijderd ook de niet banner plaatjes van je site (niet altijd)… vind ik jammer. Misschien idd maar weer over op FireFox of Mozilla. Ik vind Mozilla persoonlijk niet zo mooi… firefox heb ik een hele tijd gebruikt maar voor de postbank site is het weer minder. … je blijft bezig … ik heb ook ZO veel eisen. Thanx voor de reacties

[quote:234985eae1="Rutger1981"]Misschien idd maar weer over op FireFox of Mozilla. Ik vind Mozilla persoonlijk niet zo mooi... firefox heb ik een hele tijd gebruikt maar voor de postbank site is het weer minder. ... je blijft bezig ... ik heb ook ZO veel eisen. Thanx voor de reacties[/quote:234985eae1] Camino als eens geprobeerd? http://www.caminobrowser.org/ als je de versie 0.9a2 of de 'nightly build' download kun je hier http://www.nada.de/mac/camitools/ hele handige extra opties toevoegen. Zelf gebruik ik Camino 0.9a2 en de standard AdBlock werkt goed genoeg voor mij. Maar via bovenstaande link kun je dus ook nog "CamiBlock" toevoegen. Dit lees ik op de faq:[quote:234985eae1]Camino already has a blocking option in the WebFeatures preference panel. Why do I need CamiBlock? Camino uses the CSS method (via userContent.css) to block contents from displaying. CamiBlock uses a different approach: blocking via the hostperm.1 method.

What is the difference between the CSS method and CamiBlock?
CSS blocking downloads images and then hides them. CamiBlock prevents the download. With CSS you can define rules like “Hide all images having ‘annoying’ in their name”. CamiBlock lets you define domains or subdomains to be blocked but no rules possible here.

Can I use CamiBlock together with the CSS method?
Yes, CamiBlock blocks the images of the defined domains from loading and the CSS method prevents the ads that still load from displaying.

Can I only block images from loading?
No, starting with version 1.2 there is an option to block scripts and objects as well.
[/quote:234985eae1]Klinkt wel goed.
Ik weet niet of Camino lekker werkt met Postbank, heb zelf ABN-AMRO en die werkt geloof ik zelfs op een Atari2600 :stuck_out_tongue:
[img:234985eae1]http://forum.macosx.nl/album_thumbnail.php?pic_id=8529[/img:234985eae1]

Ik ga het proberen