Reserve kopie iTunes bibliotheek

Hallo, ik zou graag een reserve kopie willen maken van mijn iTunes bibliotheek. Ik weet dat deze optie in iTunes zit maar dan wordt de kopie gemaakt op een cd/dvd. Graag zou ik de kopie willen maken op een externe harde schijf. Weet iemand of dit ook mogelijk is?

Ik weet ook niet of die reservekopie gewoon alle liedjes op een cd propt of ze omzet naar een kleiner formaat of iets dergelijks.

Misschien is er nog wel een andere mogelijkheid…

Dit zijn de gegevens die misschien handig zijn:

  • ik heb een PC/Windows (jaja :stuck_out_tongue: Mac komt er aan)
  • het is iTunes versie 7.0.2.16

heb je de liedjes allemaal door itunes in zijn dossier laten zetten, of heb je ze zelf beheerd?

Een mogelijkheid is:

Gewoon de iTunes directory kopieren naar je backup lokatie.
Wil je dan de boel terug hebben kun je deze volledige directory oppakken en in het openstaande iTunes programma schuiven (drag and drop). iTunes maakt dan weer keurig een volledig nieuwe situatie aan met al je nummers als vanouds. Dat is alles. Je bent dan overigens wel je afspeellijsten en overige instellingen kwijt. De afspeellijsten kun je zo nodig exporteren met de exporteerfunctie.

Succes
Douwe-Jan :wink:

Kopieer de map met liedjes naar je externe harde schijf. Om te weten welke map, zie: [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=93732]What are the iTunes library files?[/url] [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=93358]Where iTunes for Windows stores your audio files[/url]

Gewoon de hele map "iTunes" kopiëren. Klaar.