Reservekopie werkt niet

Ik kan opeens geen reservekopie meer maken. Ik krijg de volgende error: Time machine heeft geen reservekopie gemaakt omdat de reservekopieschijf eerder gecodeerd was maar nu niet meer.

Het vreemde is dat 1 mac die de schijf gebruikt er nog prima mee werkt, de andere geeft deze error. Beide werken op 10.13.6

Iemand een oplossing?

Heb je in het verleden met FileVault liggen stoeien?

nope, ik heb mijn reservekopieen wel altijd ge encrypt, voor het geval die losse harde schijf kwijtraakt. en zomaar geeft 1 computer nu aan dat dat niet meer zo is en een andere gaat nog wel goed.

 

‘Unmount’ de backup schijf eens op je Mac, eventueel fysiek loskoppelen en sluit hem opnieuw aan. Indien nodig opnieuw selecteren als backup schijf in Time Machine en weer proberen. Als dat niet helpt zie dit draadje:

 

https://apple.stackexchange.com/questions/366301/how-to-fix-time-machine-claiming-not-being-encrypted-anymore

 

Kijk of er op de backup schijf een ‘.inProgress’ bestand aanwezig is en zo ja verwijder dat.

Staan die encryption instellingen dan nog wel correct ingesteld? Soms kan Time Machine ook gewoon ‘van de wap’ geraakt zijn en rest je niets anders dan een frisse backup te maken en afscheid te nemen van de oude.

het is een timemachine air ding van apple (of hoe heten die kastjes). Dus unmounten lukt niet. Maak nu maar een nieuwe schijfkopie ernaast.