Resize foto's prog

Ik zoek een programma dat automatisch, of iig na het selecteren van een aantal foto's de foto's resized in lagere kwaliteit bijvoorbeeld 800*600, zodat ik ze kan publiceren op internet. Iemand suggesties?

Ik doe dat soort dingen in Photoshop. Neem een action op en zet die onder een functietoets. Je kunt ook een hele map met foto's in één run doen door het als batch te behandelen.

Moet kunnen met automator denk ik....

hmm, alleen ben ik nog niet zo vergevorde mac-er, sterker nog ik ben net overgestapt :<

iresize te vinden op versiontracker

zowel losse files als hele mappen in 1x omzetten

Graphicsconverter is een ernstig ondergewaardeerd programma-tje, denk ik. Met name voor batch-conversions en dergelijke errugh handig.

W.

[url=http://www.myriad-online.com/en/products/galerie.htm]Galerie[/url] Gaat nog iets verder, kan je mee resizen maar ook direct gereed maken om online te publiceren. En helemaal gratis.

[quote:27b398edfd="iJoy"]hmm, alleen ben ik nog niet zo vergevorde mac-er, sterker nog ik ben net overgestapt :<[/quote:27b398edfd] Welcome at the bright side. Het hangt er natuurlijk vanaf welke programma's je gewend bent, maar Photoshop is nagenoeg identiek voor Mac en PC. Als je net bent overgestapt zou ik zeker even kijken of je Graphic Converter bij je Mac hebt gekregen. Wally heeft gelijk.

edit:typo’s.

iVieuw media Pro, gewoon een demoversie downloadenvan de volgende site

http://www.iview-multimedia.com/

wow, toppers bedankt allemaal. Ik ga er morgen even rustig naar kijken, nu eerst maar eens naar bed.

Gisteren was nog een zelfde vraag met een hoop zinvolle antwoorden en reacties:

kijk maar :
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=47344[url]
Hoop dat je er zo uitkomt!!!

Van onze medeforumleden de gebroeders Raggers: [url=http://www.raggers.net/pathos/freephotoconverter.php]Free Photo Converter[/url].

Het verbaast me een beetje dat niet naar de standaard functionaliteit van IPhoto wordt verwezen... Daar kan je dat ook per foto of een verzamerling foto´s doen... Met "Foto´s delen" kan je je output in allerlei formaten en groottes bepalen... Daar hoeft niets voor gedownload te worden..

Ik doe dat nu met Automator. Maar dan moet je wel Tiger hebben. Kan je bv ook ineens een actie toevoegen om de foto's te hernoemen.