Reuze iPhone

Voor een presentatie op een beurs zijn we van plan om een reuze iPhone te bouwen. We hebben een 20" monitor die staand gebruikt kan worden. Ons idee tot nu toe: we maken een print van het zwarte deel wat om het scherm heen zit, op groot formaat, we snijden het scherm uit en we plakken hier een plaat plexiglas omheen met afgeronde hoeken. Dit geheel plakken we dan met secondelijm op de monitor.

Maar als we dat plexiglas op de print willen plakken: hoe doen we dat zonder lijm te zien?
Een oplossing zou kunnen zijn dat we die zilverkleurige rand namaken en daarmee ook de bevestiging van de plaat en de print kunnen regelen. Ik breek nu ook mijn hoofd over waar we die rand van moeten maken? Iemand een idee?

Er is een redelijk budget, maar niet extreem hoog.

Je print in spiegelbeeld op doorzichtig avery sticker materiaal. Plakt dit op de achterkant van je perspex. (lijm zie je niet) Vervolgens plak je daarop ook aan de achterkant nog een laag wit sticker materiaal. Wel zorgen dat je een venster uit je wit snijdt anders zie je je monitor niet. ...en iemand zoekt die goed kan plakken. Moet niet moeilijk zijn. Doe het vaker.

[quote:52087f4af0="z"]Je print in spiegelbeeld op doorzichtig avery sticker materiaal. Plakt dit op de achterkant van je perspex. (lijm zie je niet) Vervolgens plak je daarop ook aan de achterkant nog een laag wit sticker materiaal. Wel zorgen dat je een venster uit je wit snijdt anders zie je je monitor niet. ...en iemand zoekt die goed kan plakken. Moet niet moeilijk zijn. Doe het vaker.[/quote:52087f4af0]

Kijk, dat is een goeie truc, doorzichtig avery en daarop printen. Wist niet dat dat bestond. Thanks.
Nog iemand een briljant idee om de zilveren rand te maken?

Als je die niet meeprint zou je kunnen kijken naar bijvoorbeeld de strips die gebruikt worden voor het maken van hoeken in tegelwerk. Ik zou in ieder geval ergens in een sanitairwinkel gaan kijken.

In Canada hadden ze reuze iPhones in de etalages staan. Idd van een groot scherm maar dan met een plastic dummy van een iPhone er omheen. Zag er erg goed uit!

[quote:c37e12a57d="Laurens"]Als je die niet meeprint zou je kunnen kijken naar bijvoorbeeld de strips die gebruikt worden voor het maken van hoeken in tegelwerk. Ik zou in ieder geval ergens in een sanitairwinkel gaan kijken.[/quote:c37e12a57d]

Deze strips laten zich (net als allerlei andere profielen die ik heb gezien) maar lastig met een ronde hoek meebuigen…
Maar wel weer een originele invalshoek!

Er bestaan zo een chromé strips die ze gebruiken in autotuning enz. Zijn heel buigzaam!

Een voorbeeldje: de chromé randen aan de spatborden zijn in allerlei maten verkrijgbaar.
Hopelijk voor jou vind je er die groot genoeg zijn.

[img:7df215bcdc]http://i32.tinypic.com/2iu5a8n.jpg[/img:7df215bcdc]

[img:7df215bcdc]http://www.onlinetuning.com/shop/catalog/images/racesport/Exterieur/chromedetails/cstriping/13959HR.JPG[/img:7df215bcdc]

En anders maak je een mal in polyester en laat je die chromeren. Er zijn nu al bedrijven gespecialiseerd in het chromeren van plastiek.

Een mal maken is wel erg kostbaar. Maar het idee om die sierlijsten te gebruiken is ronduit briljant. Ik ga eens kijken wat ik kan krijgen. Dank voor jullie tips tot zover!

Laat je het resultaat hier wel zien? Ben ik zeer benieuwd naar.

Dat zal ik zeker doen. En anders moet je naar de Emerce Eday komen op 18 september.

Er bestaat ook een tape als deze [img:3db9bd021b]http://www.dkimages.com/discover/previews/988/665315.JPG[/img:3db9bd021b]

of deze

[img:3db9bd021b]http://www.marinemegastore.com/images/products/medium/ECS_44610.JPG[/img:3db9bd021b]

En hier nog een foto als voorbeeld, maar dan alleen de rand beter uitwerken…

Is leuk… zeker resultaat laten zien…

[img:3db9bd021b]http://www.touchpodium.com/wp-content/uploads/2008/04/iphone-huge-eric-gi.jpg[/img:3db9bd021b]

Ik was het jullie nog verschuldigd: het resultaat van de reuzen-iPhone.

[img:8bbec9a56b]http://www.zinnebeeld.nl/iphone.jpg[/img:8bbec9a56b]

En hoe hebben we het gedaan:

  • Het doorzichtige avery leverde volgens het printbedrijf geen mooi resultaat op. Wel hadden ze iets dat niet transparant was, maar aan de kleefzijde beprintbaar. Uiteindelijk was dat het ook niet, dus hebben we een glossy print met een gat in het midden geplakt op een plaat perspex die in de juiste vorm is gelaserd. Het resultaat valt zeker niet tegen.
  • De perspex plaat is met stevige dubbelzijdige tape geplakt op de monitor.

Toen was het resultaat mooi, maar niet verbluffend. Tot slot hebben we de langs de rand een chromen sierstrip van de autohandel geplakt (bedankt voor de tip Eduw!). En dat maakte de telefoon helemaal áf.

Omdat de verhoudingen van het iPhone scherm (3:2) net anders zijn dan de verhoudingen van het scherm (16:10) is aan de boven en onderkant een stuk van de monitor bedekt door de print.

Morgen op de Emerce Eday, ik ben benieuwd naar de reacties van het publiek. De standbouwers die de telefoon net gezien hebben waren in ieder geval enthousiast.
Iedereen in dit forum heel hartelijk dank voor het meedenken!

Wow!!! Mooi man.....is net echt. :D :D Is het ook echt een touch-screen?

Zeker weten dat je 'm niet hebt geshopt in je foto? :stuck_out_tongue:

Helaas geen touchscreen. Multitouch is sowieso vrij onmogelijk, touchscreens zijn er wel (in niet widescreen 15" en 17" bijvoorbeeld). Dit is een 20" en dat is wel de minimale maat. Het belangrijkste voor ons is dat we er een presentatie op kunnen draaien (een flashfilmpje van een applicatie die we rond 1 oktober in de appstore willen hebben). Ik heb van de applicatie screenshots gemaakt op de iPhone en met die screenshots in Flash een dummy gemaakt.

Maar hij is dus wel echt hoor, bijgaande foto is minder flateus, nu zie je iets meer van de monitor die er achter zit

[img:015b013a3a]http://www.zinnebeeld.nl/iphone2.jpg[/img:015b013a3a]

wat was het totale kostenplaatje van dit projectje?

Erg mooi hoor !

Materiaal en uren komt wel ver boven de 1000 euro, en dat is vooral uren. Maar als we meer exemplaren gaan maken kunnen ze goedkoper (dus bestellen maar!). Een reeële prijs voor het maken van extra exemplaren is zo rond de 700 euro.