Revolution 5.1/7.1 pci soundcard & G5

Ik wil graag mijn 5.1 surround boxjes gaan aansluiten op mijn powermac G5 en heb de Revolution 5.1 en 7.1 pci geluidskaarten gezien, maar ik vraag me heel hard af of deze wel in een G5 werken.

Waar de verwarring bij mij zit is PCI en PCI-X . Ik dacht altijd dat de PCI-X sloten zowel pci als pci-X aankondern, maar volgende de verkoper zijn sommige G5’s PCI-X only.

Ik heb een powermac G5 2x.2.0 van december 2004 met de nieuwe 970fx G5’s. Kan ik hier nu wel of niet die Revolution 7.1 geluidskaart inzetten? Zijn er forummers die deze configuratie draaiende hebben, of is het een big “no no” en kan ik alleen een externe (firewire) surround kaart gebruiken?

Voor de 5.1 heeft m-sound tot op heden nog geen officiele drivers voor 10.4 uitgebracht (de lammelingen).

Verder kan ik je niet helpen, mijn 5.1 zit in mijn G4. Sorry.

[url=http://shop.store.yahoo.com/pcsound/us99150.html]Hier[/url] staat dat het gewoon kan...

[quote:ccd2f721e7="thomdebom"][url=http://shop.store.yahoo.com/pcsound/us99150.html]Hier[/url] staat dat het gewoon kan...[/url][/quote:ccd2f721e7]

Ik heb eerder op die pagina gekeken, toen is me de G4/G5 700mhz or better niet opgevallen. Maar toch ben ik nog steeds benieuwd of iemand dit ook werkelijk in een powermac G5 heeft draaien, de enige opmerkingen uit user-fora en problemen/aankondiging van drivers gaan zijn altijd van mensen die hem in een G4 hebben zitten… :?

Ik zou zeggen, kijk ff hier:

http://www.m-audio.com/products/en_us/Revolution51-main.html
http://www.m-audio.com/products/en_us/Revolution71-main.html

en dan zal je denkelijk veel duidelijk worden…

Ja, dat is een linkje die ik ook gaf, maar daar staat niet of het compatible is met PCI-X. Ik heb wel deze linkjes gevonden waar je denk ik wel echt iets aan hebt: [url=http://www.macnet2.com/more.php?id=422_0_1_0_M]één[/url] [url=http://www.macmusic.org/news/view.php/lang/EN/id/1096/]twee[/url]

Anders zou ik zeggen: stuur een mailtje naar m-audio voor de zekerheid, zij kunnen je het wel vertellen lijkt mij…

succes

[quote:4dc1884fb1="thomdebom"]Ja, dat is een linkje die ik ook gaf, maar daar staat niet of het compatible is met PCI-X. Ik heb wel deze linkjes gevonden waar je denk ik wel echt iets aan hebt: [url=http://www.macnet2.com/more.php?id=422_0_1_0_M]één[/url] [url=http://www.macmusic.org/news/view.php/lang/EN/id/1096/]twee[/url]

Anders zou ik zeggen: stuur een mailtje naar m-audio voor de zekerheid, zij kunnen je het wel vertellen lijkt mij…

succes[/quote:4dc1884fb1]

Nou, op die pagina’s staat toch duidelijk het PCI-X symbooltje en dat deze kaarten daarmee compatible zijn:

All of M-Audio’s audio cards have been designed to be PCI 2.2-compliant with support for both 3.3-volt and 5-volt PCI signaling environments. This guarantees compatibility with PCI-X, 64-bit, and standard 32-bit PCI-based systems, including the Apple G5.

Genoeg info lijkt me toch??

Oh sh*t! Je hebt gelijk, sorry, helemaal overheen gekeken. Nah relaxed, is dat ook weer opgelost lijkt me!

Dank voor de links, het is me duidelijk nu! Ga ik een revolution 7.1 kaartje bestellen. 8)

Misschien een beetje domme vraag , maar waarom zou je de 7.1 kaart op een pci -X sleuf zetten en niet op een gewone pci sleuf ?