richtlijnen 'werkende' website voor alle browsers/platforms

Om discussies achteraf te voorkomen zoek ik richtlijnen waaraan websitebouwers zich moeten houden om een site te bouwen die platform- en browseronafhankelijk werkt.

Dus achteraf geen geneuzel over ‘die werkt onder Mac wel’ en ‘die onder Safari niet’ ‘die draait alleen onder Windows versie…’ etc.

Er zullen ongetwijfeld sites zijn waar je deze info kunt vinden.

Of is dit te kort door de bocht?

Helaas gestopt ergens in 2003, maar goed, http://www.macedition.com/cb/

http://www.w3.org/

Hier worden de standaarden gemaakt.

Zijn dat diezelfde standaarden waar M$ iExploder zich weinig van aantrekt af en toe... ? ;)

Inderdaad dat zijn die standaarden ja.

Kort door de bocht gezegd:

  • Houd die standaarden aan en niemand garandeert je dat je site er in IE uitziet zoals je bedoelt hebt.
  • Houd de ‘IE-standaard’ aan en niemand garandeert je dat je site er in andere browsers uitziet zoals je bedoelt hebt.

Wil je een totaaloplossing dan zul je één van de twee bovenstaande opties moeten nemen en dan per afwijking de site recht moeten breien met bijvoorbeeld Javascript.

[quote:484c2db26c="GodzillaPresley"]Wil je een totaaloplossing dan zul je één van de twee bovenstaande opties moeten nemen en dan per afwijking de site recht moeten breien met bijvoorbeeld Javascript.[/quote:484c2db26c]

Ik zou het eerder met CSS ‘hacks’ doen, dat is een stuk browser vriendelijker… Heel veel info vindt je over dit onderwerp bij annevankesteren.nl en designhulp.nl

Roel

gewoon je site bouwen in flash en bewaren als flash 6... mensen die geen flash plugin in hun browser hebben zijn niet meer van deze tijd.

  • veel mensen zeggen dat flash sites zwaar zijn, wel onze site komt zelfs op een 56k verbinding snel binnen.

  • in een flash site bepaal jij zelf waar wat staat, en geen enkele browser heeft daar enige impact op.

[quote:cc8a6b4522="wout"]- in een flash site bepaal jij zelf waar wat staat, en geen enkele browser heeft daar enige impact op.[/quote:cc8a6b4522] Is voor mij weleens doorslaggevend geweest om Flash te gebruiken!

Het nadeel hierbij is dat mensen met een handicap je website moeilijk kunnen bezoeken, daarom vind ik wel dat je ervoor moet zorgen dat er ook een soort van simpele tekstversie is! Dit is waarschijnlijk niet zo heel moeilijk en vergt weinig tijd.

Is inderdaad zo. Wij hebben ooit een site gemaakt voor visueel gehandicapten. Je kan dan best geen gebruik maken van frames enzo, dus een in het HTML document aanmaken zonder opmaak.

Niet 1 methode is dus waterdicht. Maar ik kan wel wat met jullie reacties, bedankt.

Koop dit boek : http://www.zeldman.com/dwws/