RMBP loopt leeg tijdens slaapstand?

Hoi!

Ik dacht eerst dat mijn RMBP gewoon sloom was met het aangeven van de batterijpercentage.
Maar het komt steeds vaker voor: Ik klap mijn laptop dicht. Batterijstand 97%. Na 1,5 uur doe ik mijn laptop open en de batterij is ineens nog 'maar' 83% batterij. Iets laat mijn laptop leeglopen. Maar in Console kan ik niets vinden. Ook powernap is uitgeschakeld.

Meer mensen die last hebben van dit probleem? Of een oplossing?

Ik denk dat dat vrij 'normaal' is. Ik heb hetzelfde ook met mijn MBP 13". Als ik mijn MBP een uur of twee uit laat staan zakt hij ook een procent of tien. Zou eigenlijk niet mogen...

[quote=MartijnH url=http://www.onemorething.nl/community/topic/rmbp-loopt-leeg-tijdens-slaapstand#post-2499166 time=1355316239]Ik klap mijn laptop dicht....Iets laat mijn laptop leeglopen. [/quote]
Gewoon, OSX draait, en dat gebruikt stroom.

Heel normaal. Moet je m maar uitzetten! Met SSD is booten een kwestie van 2.85 seconde...

[quote=computer space url=http://www.onemorething.nl/community/topic/rmbp-loopt-leeg-tijdens-slaapstand#post-2499196 time=1355319707][quote=MartijnH url=http://www.onemorething.nl/community/topic/rmbp-loopt-leeg-tijdens-slaapstand#post-2499166 time=1355316239]Ik klap mijn laptop dicht....Iets laat mijn laptop leeglopen. [/quote]

Gewoon, OSX draait, en dat gebruikt stroom.

Heel normaal. Moet je m maar uitzetten! Met SSD is booten een kwestie van 2.85 seconde...[/quote]

De Intel processor mag dan zuinig zijn, maar het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Tegra voor Android. Die hebben een speciale core voor taken in de "uit stand" waardoor tablets dit veel beter kunnen.

Toch wel vreemd. Mijn MacBook Pro uit 2010 verbruikt zo'n 8% op een nacht tijdens de sluimerstand.

Ik herken dit totaal niet. Mijn rMBP heeft nog geen 10% sluimerverbruik per nacht.

In Console kun je niets vinden... Betekent dit dat er tussen het dichtklappen en het weer openen helemaal niets is geregistreerd in system.log en/of 'Alle messages'?

Is er nog randapparatuur aangekoppeld?

Als mijn Mac ongeveer boven de 20% is verbruikt ie minder dan als mijn Mac onder die 20% in sluimerstand staat.

Nee ik kan niets vinden in Console. Dat is ook het vreemde eraan.. Ik ben het ook helemaal niet gewend van mijn Macs, want hiervoor heb ik ook 4 verschillende MacBooks gehad, en geen enkele had hier last van.

[quote=computer space url=http://www.onemorething.nl/community/topic/rmbp-loopt-leeg-tijdens-slaapstand#post-2499196 time=1355319707][quote=MartijnH url=http://www.onemorething.nl/community/topic/rmbp-loopt-leeg-tijdens-slaapstand#post-2499166 time=1355316239]Ik klap mijn laptop dicht....Iets laat mijn laptop leeglopen. [/quote]Gewoon, OSX draait, en dat gebruikt stroom.
Heel normaal. Moet je m maar uitzetten! Met SSD is booten een kwestie van 2.85 seconde...[/quote]Werkelijk hele GROTE B.S.!
Een Mac kan zeker een kleine week in standby met zijn accu doen.
En OS X 'draait' helemaal niet als de MB in standby staat.

Al in Activiteitenweergave gekeken of er 'rare' processen bij staan?

Even [url=http://support.apple.com/kb/HT5394]dit[/url] lezen wellicht. Het heet Power Nap.

Zoals gezegd in mijn openings post; dat had ik al uitgeschakeld:smile:

@Nick 10% in 2 uur is erg veel, dat heb ik ongeveer na 24 uur.
Maar om het RAM te bewaren is stroom nodig.

Sluit hem eens helemaal af. en start hem weer op open GEEn programma's en zet hem in sluimer.
kijk hoe lang de MBPr en dan mee doet

Computer space reageert niet meer.
Ik zie dat ie wel heel goed is in het uiten van onzin, maar te beroerd is zijn eigen BS te onderbouwen.

Ik heb zelf de 15" MBPr maar die gaat idd een week of meer mee als ik hem gewoon dichtklap na gebruik, is er randapparatuur aangesloten?

Nee. Valt me vooral op als ik hem voor een korte periode dicht heb geklapt. Net bijvoorbeeld nog 38 procent. Fiets richting school 10 min laten. 28 procent.

Ik heb nog steeds de indruk dat die RMBP niet echt in sluimerstand komt. Of er is iets defect. Je kunt het blijkbaar erg makkelijk reproduceren: naar de winkel ermee dus.