Root login verdwenen?

Hello,

Als ik uitlogde kreeg ik altijd de optie om als user of als root terug in te loggen. Heb één en ander verwijderd en plotseling was dit verdwenen?

Dan maar de instalatie cd terug opgestart en het paswoord voor de root user gereset. Maar nog steeds is die mogelijke tweede inlogmogelijkheid niet te zien.

Wat zie ik over het hoofd?

Met welke versie heb je dit ? Ik heb dit namelijk ook op mijn iMac met 10.3 Heb al een nieuwe installatie gedaan maar na een restart was de mogelijkheid voor inloggen als "root" ook weg. Zelfs in NetInfo kan je het rootwachtwoord niet wijzigen of de rootgebruiker aan of uit zetten. Ik weet dat er meerdere gebruikers zijn met dit probleem ! Het is geen antwoord op je vraag, maar ben zelf ook heel nieuwsgierig naar een eventuele oplossing.

MF

Inderdaad beste vriend, ook met 10.3 op G4

Hebben jullie de inlogoptie niet toevallig op 'Lijst met gebruikers' staan?

THX dat was het, alhoewel je zou denken als je een lijst wil zien je inderdaad ook de root login mogelijkheid zou moeten zien

Ja..en Nee...

Op mijn iMac heb ik de lijst met gebruikers aan staan.
Maar ik zie dan alleen mijn 2 accounts en niet de optie “Andere…” om als root in te loggen.

Op mijn iBook heb ik ook de lijst met gebruikers aan staan en daar heb ik dus wel de optie “Andere…” bij staan.

Waarom werkt het op mijn iBook dan wel goed en op de iMac NIET…

(als ik op mijn iMac “naam en wachtwoord” heb gekozen kan ik dus wel met ROOT inloggen)

MF

Ga toch maar eens naar Netinfobeheer > menu Beveiliging > Stel rootgebruiker in > Log uit > Log in.

Rootgebruiker WAS al ingeschakeld, kon hem zelfs niet meer uitschakelen. Echter.... - Bevoegdheden gerepareerd (Vanaf HD waarvan was opgestart) GEEN resultaat

  • Van Install-Cd opgestart en wederom bevoegdheden gerepareerd.
    Na herstart nog niet in login scherm.
    Echter bij Netinfo moest ik EERST weer een Rootwachtwoord ingeven.
    Daarna werkte het (voorlopig ?) weer !!!

Toch blijf ik dit iets heel vreemds vinden.

Maar iedereen bedankt voor het meedenken.

Het zou een bug zijn. Lees [b:26b11be747][url=http://www.macfreak.org/cgi/forums/topic.cgi?forum=3&topic=3246]deze draad[/url][/b:26b11be747] die over hetzelfde probleem gaat.

Ik heb het sinds gisteren ook. Je weet wat Bassie zegt ...

Het is misschien niet de elegantste oplossing,maar als je door een gebruiker automatich in laat loggen(in te stellen in accounts in de systeemvoorkeuren bij log in items) en ook de snelle gebruikersoverschakeling aanzet,en daar ook bij inlogvenster naam en wachtwoord selekteerd,dan kun je vanuit de automatisch ingelogde gebruiker overschakelen naar een andere gebruiker en dan komt wel het schermpje in beeld waar je dan als ''root" in kunt loggen.

En dat allemaal in 1 zin.