Routeplanner

Gezocht: Goede en duidelijke routeplanner voor de Mac... Graag jullie suggesties en tips..... Thnx...

http://www.route66.nl

Al jaren de beste op zowel Mac als PC platform.

ik gebruik meestal [url=http://www.routenet.nl]routenet[/url]

maar je zou ook eens kunnen kijken op:
ANWB

Voor een hele mooie:
Map 24

ik hoop dat je er wat aan hebt.

Ik heb Route 66, maar wat mankeert er veel aan dat programma zeg!

Langzaam, printen loopt voor geen meter en ga zo maar door.

Wat ben ik blij dat ik een navigatiesysteem in de auto heb.
Wil ik een keer een route uitgeprint hebben, dan zijn er op internet meer dan genoeg te vinden (Tiscali, Ilse, ANWB, Shell, etc.).

Ga naar www7.mappy.com

Zeer goed

Bedankt voor de reacties... ik kan in ieder geval even vooruit.... :D

[quote:bf0f1ffc29="KarelWillem"]Ik heb Route 66, maar wat mankeert er veel aan dat programma zeg!

Langzaam, printen loopt voor geen meter en ga zo maar door.

Wat ben ik blij dat ik een navigatiesysteem in de auto heb.
Wil ik een keer een route uitgeprint hebben, dan zijn er op internet meer dan genoeg te vinden (Tiscali, Ilse, ANWB, Shell, etc.).[/quote:bf0f1ffc29]

Welke versie, heb zelf 2004, en heb geen problemen …

http://www.map24.nl/

Ook niet slecht.

[quote:ef5f808a6c="KarelWillem"] Langzaam, printen loopt voor geen meter en ga zo maar door. [/quote:ef5f808a6c] Als het om de 2004-versie gaat en je werkt met Panther, dan moet je even naar de site gaan en de update ophalen. Dan gaat printen weer prima.

Ja ik gebruik hier ook altijd map 24, werkt prima!

:slight_smile:

Ik wil een mooie fietsroute van een dag plannen tussen twee treinstations en 1 of 2 collen in Zwitserland meepakken over niet al te drukke wegen ;) De meeste planners zijn specifiek voor auto's gemaakt, maar ik ben dus op zoek naar een routeplanner waar ik fietstochten mee kan uitzetten. Waar je bijvoorbeeld alternatief vervoer kunt kiezen, snelheden kunt wijzigingen, snelste en/of kortste variant selecteren, een route "via" kunt maken en snelwegen mijden. Liefst online. [quote:37e9c900aa="vishaakje"]Voor een hele mooie: [url=http://www.map24.nl/]Map 24[/url][/quote:37e9c900aa] Dat zou inderdaad een hele mooie kunnen zijn, bijna alle opties zijn aanwezig. En ik heb op het werk gezien dat die onder IE (windows) ook heel goed kaartmateriaal op de site heeft staan (met zoom en pan opties!). Alleen werkt die nauwelijks op Safari (op de andere browsers die ik al helemaal voor geen meter). Moet ik een andere browser downloaden? Mis ik een plug-in of zo? Moet ik instellingen wijzigen in Safari? Of hebben jullie tips voor andere sites, of software pakketten?

Route66 2004 werkt perfect!

[quote:9290068d15="Elstar"]Ik wil een mooie fietsroute plannen[/quote:9290068d15] dat zoek ik ook, om rond utrecht een leuke tocht te plannen. kan je met route 66 eigenlijk fietsroutes maken?

daan.

[quote:a6c0a11154="Imagic"]Route66 2004 werkt perfect![/quote:a6c0a11154] Vast wel, maar ik heb voorlopig toch liever een online-routeplanner.

Wat is er aan de hand met map24? Ik kan niet inloggen, ik kan alle extra opties niet gebruiken en de kaart komt maar zelden in beeld. Gewoon weer 'ns een Apple onvriendelijke site? Of is er wat mis met mijn instellingen?

[quote:230a9c977a="hansenonline"] kan je met route 66 eigenlijk fietsroutes maken? [/quote:230a9c977a]

Nee, Route 66 is zuiver voor auto’s. Je kunt wel kiezen tussen kortste, snelste, zuinigste route. Als daarmee een fietsroute wilt plannen, dan zul je zelf de fietspaden op de kaarten moeten zoeken. Lijkt me niet bepaald lekker werken.

[quote:a96130b491="Pink Grapefruit"]http://www.route66.nl

Al jaren de beste op zowel Mac als PC platform.[/quote:a96130b491]

De beste???

Korte weg van Nieuwegein naar Parijs is over Londen!

Ik gebruik alleen routenet.nl. Werkt perfect en heel duidelijk.

[quote:d32247d2ff="Elstar"]Ik wil een mooie fietsroute van een dag plannen tussen twee treinstations en 1 of 2 collen in Zwitserland meepakken over niet al te drukke wegen ;) De meeste planners zijn specifiek voor auto's gemaakt, maar ik ben dus op zoek naar een routeplanner waar ik fietstochten mee kan uitzetten. Waar je bijvoorbeeld alternatief vervoer kunt kiezen, snelheden kunt wijzigingen, snelste en/of kortste variant selecteren, een route "via" kunt maken en snelwegen mijden. Liefst online.[/quote:d32247d2ff] Wat vind je dan van mappy? http://www.mappy.com Die gebruik ik altijd en daar kan je zeggen dat je te voet gaat, denk dat dat 'tzelfde neerkomt als met de fiets én is online én is goed, met mappy ben ik al overal geraakt, incl. zijn tijdsschatiingen en zo. Nu als je kiest "te voet" en je gaat met de fiets, zal je dus op die tijdsschatting en zo niet goed kunnen baseren, maar toch :-)

Mappy werkt trouwens perfect onder Safari en ook onder MSIE - Win

Ik neem meestal de ANWB of [url=http://www.maporama.com]Map-O-Rama[/url].

Bij de laatste kun je zelf ook instellen welk kleurenschema je wil hebben (Nederlands, Duits Frans, enz.).

En hij werkt zoiezo met Europa op (bijna)straatniveau en ik vind em vrij precies.
Heb een keer een route gepland en deze was op een paar honderd meter nauwkeurig met de kilometerstand in de auto :slight_smile:

[quote:223c4942f2="3sje"]Wat vind je dan van mappy? http://www.mappy.com[/quote:223c4942f2] Mappy is best goed, maar niet voor de fietstochten zoals ik die wil maken. Mappy gaat voor voetgangers/fietsers maar tot 20km. Ik doe er gerust 100 km erbij op mijn fiets.

Een praktijkvoorbeeld: ik wil in Zwitserland op mijn fiets van station Interlaken of Brienz naar station Brig. Dat betekent: snelwegen vermijden en niet door de Lötscherbergbahn tunnel (alleen aan het eind van de dag met de trein terug dan). Ik heb nog geen enkele site gevonden waar ik dit kan opzoeken.

Map24 komt (van wat ik tot nu toe online heb gezien) het dichtst bij wat ik wil, maar de site is zo instabiel als een stapel pingpongballen. Ik zou graag van de regelmatige gebruikers willen horen hoe ze dat doen? Met welke browsers enzo, en of ik nou een plugin mis? Of dat ik aan de instellingen wat moet veranderen.

[quote:b2c87c9d6e="maceddy"]... of [url=http://www.maporama.com]Map-O-Rama[/url]....[/quote:b2c87c9d6e]

Tsja,
[img:b2c87c9d6e]http://idisk.mac.com/hendrikus/public/maporama.pdf[/img:b2c87c9d6e]
Zit er dan toch iets fout met Safari?

Met die van de ANWB ben ik er inmiddeels achtergekomen dat het van Brienz naar Brig 98 km is, al moet ik dan wel een stukje over de snelweg.