router vraagje

Ik heb een ADSL router/switch/modem. Die staat altijd aan, maar ik wil weleens op mijn werk naar mijn thuismac kunnen inloggen...Hoe doe ik dit het beste? Zet ik samengebruik aan of wat dan ook, of FTP toegang? Als mijn computer in sluimerstand zou staan istie dan nog steeds toegankelijk?

Via ftp moet kunnen lukken, maar dan moet je wel een ftp-server thuis hebben lopen. als je mac in sluimerstand staat gaathet volgens mij niet. met een programma als remotedesktop kun je wel je mac die thuiis staat naar je toe treken. Bij samengebruik moet je denk ik hetzelfde subnetmask hebben, en dat zal weil niet lukken als je remote inlogt. maar je zou dat eens kunnen proberten, via ga, verbindt met server

Ik heb al een keer met mijn collega dit geprobeerd, maar toen had ik geen router. Toen belde ik gewoon via mijn modem in en zag mijn ip adres van de internetprovider, maar nu niet omdat ik een vast ip nummer heb van mijn router. Dus waar haal ik nu het ip-nummer vandaan wat ik van mijn provider krijgt.. ???

Je IP moet je gewoon van je provider krijgen (mail of bel ze). Je kan ook kijken in de instellingschermen van je router, meestal staat het daar ook wel ergens, op http://192.168.1.1/ staat meestal je router. Of surfen naar http://info.omroep.nl/text/html

Verder moet je natuurlijk onder System Preferences/Sharing/Services FTP Access aanzetten, anders houd je firewall het allemaal tegen.

In slaapstand zal het niet lukken je Mac te benaderen, nee. Wel kun je bij System Preferences/Energy Saver/Options (show details) “Wake for network administrator access” aanklikken. Maar ik heb het zelf nooit geprobeerd, of het werkte.

Hope this helps… :wink: