router

ik heb nu een adsl (over isdn lijn) met een alcatel usb modem.

ik wil nu overstappen op een adsl router.

kan ik iedere router gebruiken, of moet ik ergens op letten

imac dv 400 met macos x (10.2.6)

wie weet raad.

Stoef, moet je niet bij forum Hardware wezen :?

of netwerken en zo…

(Dit is de roddelrubriek)

kijk es bij [url=http://www.routershop.nl/] routershop [/url]. Het maakt voor de router niet uit of je op een mac of pc zit, want die dingen kun je instellen via je browser.

Je moet dit soort dingen vragen in internet en netwerken. Maar om op je vraag te reageren, een modem is heel wat anders dan een router. Wil je op een ethernet modem in combinatie met een router en switch overstappen, zodat je met meerdere computers van 1 adsl aansluiting gebruik kunt maken? kijk eens bij [url]http://www.routershop.nl[/url] om een indruk te krijgen wat er te koop is. In principe werkt alles met OSX, want je stelt de zaak gewoon in via je webbrowser, hou wel rekening mee dat het aanbod voor isdn adsl-modems beperkt is.

Hoe wil je dit aansluiten?

modem —router —diverse ps’c
of
modem----pc1—router—diverse pc’s

Ik neem aan de eerste.
Volgens mij moet je dan niet alleen een nieuwe router hebben, maar ook een nieuwe modem. Het makkelijkst is dan een router/modem in een.
En die doen het altijd als ze maar geschikt zijn voor adsl van KPN (PPtP).

Hans

"Het makkelijkst is dan een router/modem in een. En die doen het altijd als ze maar geschikt zijn voor adsl van KPN (PPtP)" Welke router/modem wordt aanbevolen en waar vind ik installatieinstructies?