Ruimte tussen div's in IE

Ik heb een site voor onze familie gemaakt, alleen als ik de site bekijk in IE7 (de doelgroep) dan zit er een stuk witruimte tussen het menu en het content. hoe komt dit?

Site

In Firefox, Chrome, Safari ziet hij er wel goed uit.
Ik kan het probleem niet achterhalen.

Ik kan je geen antwoord geven op je vraag. Voor iemand van 14 jaar kan jij een mooie site maken. Een enkele correctie eigenlijk: onderaan staat Alle rechten voor[u:35b1b7fe35]t[/u:35b1b7fe35]behouden. Dat moet zijn: voorbehouden. En in Over mij en de site staat: De site is uit mijn standpunt. Dat moet zijn: De site is vanuit mijn standpunt

Succes!

Misschien helpt het om de volgende regel bovenaan je css-document toe te voegen: [code:1:dbb7b0e943] *{ margin: 0; padding: 0; } [/code:1:dbb7b0e943]

Deze zorgt ervoor dat alle beginwaarden op het gebied van margin en padding gereset worden naar 0.

[quote:436701d32c="Hansi2124"]Ik kan je geen antwoord geven op je vraag. Voor iemand van 14 jaar kan jij een mooie site maken. Een enkele correctie eigenlijk: onderaan staat Alle rechten voor[u:436701d32c]t[/u:436701d32c]behouden. Dat moet zijn: voorbehouden. En in Over mij en de site staat: De site is uit mijn standpunt. Dat moet zijn: De site is vanuit mijn standpunt

Succes![/quote:436701d32c]

Bedankt voor de correcties. Spellingscontrole stond uit. :roll:

En een [url=http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http%3A%2F%2Fgteunissen.nl%2F&profile=css21&usermedium=all&warning=1&lang=nl]foutloze[/url] css-file wil ook wel eens helpen in zulke gevallen.

[quote:965bf01838="Yurgen"]Misschien helpt het om de volgende regel bovenaan je css-document toe te voegen: [code:1:965bf01838] *{ margin: 0; padding: 0; } [/code:1:965bf01838]

Deze zorgt ervoor dat alle beginwaarden op het gebied van margin en padding gereset worden naar 0.[/quote:965bf01838]

ik heb dezelfde regel al maar dan voor body en html. Dat geeft volgens mij hetzelfde effect, of zit ik fout?

[quote:965bf01838=“Yurgen”]En een foutloze css-file wil ook wel eens helpen in zulke gevallen.[/quote:965bf01838]
Hij is eigenlijk bijna foutloos, ik gebruik css3 die check hij nog niet. (misschien kent IE css3 nog niet?)

Alleen deze foutmelding snap ik niet:
poging een puntkomma te vinden voor de eigenschapnaam: voeg deze toe

Als ik de div d.m.v. Firebug controleer komen deze waarden niet naar voren. Ergens gaat er dan iets verkeerd.

En de waarden op 0 zetten ipv 0 px?

[quote:5dd075894a="MrPinda95"] Alleen deze foutmelding snap ik niet: poging een puntkomma te vinden voor de eigenschapnaam: voeg deze toe[/quote:5dd075894a]

[code:1:5dd075894a]
src: local(“HelveticaNeue”), src: url(‘HelveticaNeue.ttc’);
moet worden:
src: local(“HelveticaNeue”); src: url(‘HelveticaNeue.ttc’);[/code:1:5dd075894a]

Deze fouten zal ik toch maar even wegwerken:

[code:1:da3dd170a5]Waarschuwing: Fout tijdens het parsen van waarde voor ‘src’. Naar volgende declaratie gesprongen.
Bronbestand: http://gteunissen.nl/css/style.css
Regel: 4[/code:1:da3dd170a5]

[code:1:da3dd170a5]Waarschuwing: Onbekende eigenschap ‘font-height’. Declaratie genegeerd.
Bronbestand: http://gteunissen.nl/css/style.css
Regel: 39[/code:1:da3dd170a5]

[code:1:da3dd170a5]Waarschuwing: Onbekende eigenschap ‘background-position-x’. Declaratie genegeerd.
Bronbestand: http://gteunissen.nl/css/style.css
Regel: 61[/code:1:da3dd170a5]

[code:1:da3dd170a5]Waarschuwing: Onbekende eigenschap ‘background-position-y’. Declaratie genegeerd.
Bronbestand: http://gteunissen.nl/css/style.css
Regel: 62[/code:1:da3dd170a5]

[code:1:da3dd170a5]Waarschuwing: Fout tijdens het parsen van waarde voor ‘background’. Declaratie genegeerd.
Bronbestand: http://gteunissen.nl/css/style.css
Regel: 241[/code:1:da3dd170a5]

Amaai! Voor 14 jaar te zijn moet ik zeggen dat er jou een mooie toekomst te wachten staat :). Knap werk!

css3 kan je vergeten bij IE

Over t algemeen heb ik gewoon skit aan ie. hack er omheen door een * voor regels te zetten. IE ziet deze regels wel andere browsers niet.
sry, dat is de quick&dirty manier. Beter maak je een specials ie.css en zet daar alle css veranderingen in. Divs die verkeerd staan moet je gewoon weer terugtrekken door negatieve getallen te gebruiken margin-top: -10px; trekt een div bijvoorbeeld 10px omhoog.

dan include je je ie css op deze manier

[code:1:61ba2081d3]<!–[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" />
<![endif]–> [/code:1:61ba2081d3]

zet je items die teveel breedte hebben op "display: inline; margin: 0 !important; padding: 0 !important;" dat kan het probleem oplossen.ie6 / ie7 hebben soms de neiging om een bestaande margin over te nemen van het parent element (en die soms te verdubbelen als het een block-element is)

Ik ben het eens met de meeste, 14j en zo al een website kunnen opbouwen, petje af ;)

Maar wat je wel eventueel kan doen is een if statement bijvoegen voor IE 7

[code:1:b0947d0174]<!–[if IE 7]>link naar je css file<![endif]–>[/code:1:b0947d0174]

En dan in die css file een negative top margin bijvoegen voor je content, niet echt ‘mooi’ en echt correct, maar het werkt.
Je moet ook even zien naar de div die de bovenste afrondingen bevat, die zie ik niet in IE 7.

Bedankt ik zal het vanavond even proberen :D

dus als ik dan in dat if IE blok de css zet dan moet ik de regels van de div helemaal op nieuw maken, overschrijft hij hem dan of komt die erbij ?

[quote:7af718ca30="MrPinda95"]Bedankt ik zal het vanavond even proberen :D

dus als ik dan in dat if IE blok de css zet dan moet ik de regels van de div helemaal op nieuw maken, overschrijft hij hem dan of komt die erbij ?[/quote:7af718ca30]
nee dat hoeft niet. als de div enkel op een verkeerde plek zit kan je gewoon alleen de margin of padding aan passen, snap je?
de rest van de div wordt opgebouwd uit de normale css. zorg gewoon dat je de ie only css na de normale css include.