Safari 1.0

in de programmatuurupdate!

is het dezelde versie als de gelekte?

ik heb ;m al draaien, geheel in NL

[quote:68e8e45bca="mike"]ik heb ;m al draaien, geheel in NL[/quote:68e8e45bca]

Krijg nou de…was me nog niet eens opgevallen. Maar ja, ik heb ’m ook al drie minuten draaien!

[quote:1e8dfab1ef="ipanther"]is het dezelde versie als de gelekte?[/quote:1e8dfab1ef]Tsja, zal dan wel. Dacht dat ik 'n primeur had.

Direkt even Postbank Internetbankieren geprobeerd, maar nog steeds mooi geen toegang :( Jammer ...

Mocht iemand anders meer geluk hebben dan hoor ik dat graag!

[quote:6d3bb24c15="Elstar"][quote:6d3bb24c15="ipanther"]is het dezelde versie als de gelekte?[/quote:6d3bb24c15]Tsja, zal dan wel. Dacht dat ik 'n primeur had.[/quote:6d3bb24c15]

Je had de primeur wel hoor … dit is versie 85, de gelekte was 80

Twee functies die (bij mij) nog niet werken:

  • Geen ColorSync ondersteuning
  • Lasso cookies worden niet geaccepteerd (maar dat kan natuurlijk ook aan m’n Lasso kunsten liggen

Zoeken op ebay.nl werkt nog steeds niet :cry: is dat nou zo moeilijk? Wel razend snel trouwens. Ik weet niet of het nieuw is of dat ik gewoon niet wist dat het er was, maar ik heb nu eindelijk een infobalk. Geloof het of niet maar dat was samen met ebay.nl de reden om Camino te gebruiken.

Die statusbar zat er vanaf het begin al in, nooit onder View-menu gekeken waarschijnlijk. Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in deze Safari 1.0, de meeste verbeteringen zullen wel [i:67df80d7bd]under the hood[/i:67df80d7bd] zitten. Rabo telebankieren werkte blijkbaar altijd al, ik was alleen zo stom geweest om [i:67df80d7bd]blok popup-windows[/i:67df80d7bd] aan te zetten (!). Werkt dat bij de postbank ook?

Evengoed petje af apple, voor zo’n gave lichte webbrowser :lol:

Abn amro internet bankieren werkte altijd al uitstekend, dat kan ik niet van eBay zeggen. Damn zoeken werkt niet goed en iets verkopen wil ook al niet. Echt balen en dat terwijl op de safari pagina op de apple site wel ebay getoond wordt. Misschien ebay.com wel goed?

Hmm, ik zit met een probleempje, nadat ik Safari 1.0 geupdatet had kan ik geen berichten naar een community van MSN versturen, wel schrijven maar zodra ik op de knop send druk blijft het bericht netjes op het scherm staan. Volgens mij heeft het te maken nadat MSN hun community's gereorganiseerd hebben, inmiddels hebben alle leden een zonnebrilletje op hun neus en werd er geeist dat je je nickname reserveerde, dat hield tevens in dat je voor alle community's dezelfde nicknaam kreeg. Kan ik wat aan de instellingen van Safari veranderen of is dit het gevolg van bovenstaande, overigens met Camino werkt het wel en natuurlijk met IE.

Aleida

[quote:3c712ed7f9="Erik Koldenhof"]Twee functies die (bij mij) nog niet werken:

  • Geen ColorSync ondersteuning[/quote:3c712ed7f9]

wat is het nu daarvan?!

Ken: Wat werkt er precies niet bij Ebay dan? Bij mij werkt die namelijk prima, ook op vorige Safari versies.

Voor het eerst zet Safari mijn website niet helemaal goed neer :(

Dennis

[quote:54681898ab="Mirg"]Ken: Wat werkt er precies niet bij Ebay dan? Bij mij werkt die namelijk prima, ook op vorige Safari versies.[/quote:54681898ab]

Vreemd, ebay.com werkt perfect. ebay.nl niet gewoon over de site browsen, bieden etc wil prima. Ik wou gisteren echter wat verkopen en dat lukte niet. als ik ga zoeken via de knop zoeken, dus niet gewoon dat ding links dan geeft 'ie geen zoekterm mee. heel vreemd want ebay.com doet het dus wel. Ik heb dit probleem met safari altijd al gehad, ook na herinstalleren van jaguar.

Java chatten gaan nu wel beter trouwens…

Ik mis trouwens één ding, misschien zie ik het over het hoofd. In IE en Camino kun je met de tab knop naar checkboxes en dropdownlists enzo tabben, in Safari niet. Kan dit echt niet of het ik het uit staan?

Klopt het dat je in Safari geen attachments in een hotmail account kunt downloaden? Als ik op download druk moet ik weer opnieuw inloggen en ga ik weer terug naar het startscherm (geen download dus)

[quote:34bcc5f696="Julian"]Klopt het dat je in Safari geen attachments in een hotmail account kunt downloaden? Als ik op download druk moet ik weer opnieuw inloggen en ga ik weer terug naar het startscherm (geen download dus)[/quote:34bcc5f696]

Helaas kopt dat. Ik vind toch eigenlijk dat Apple voor een 1.0 versie nog wel ff een aantal dingen had mogen fixen.

[quote:ca0b9ddd3e="boesboes"][quote:ca0b9ddd3e="Erik Koldenhof"]Twee functies die (bij mij) nog niet werken:

  • Geen ColorSync ondersteuning[/quote:ca0b9ddd3e]

wat is het nu daarvan?![/quote:ca0b9ddd3e]

Steeds meer beelden, aangemaakt in Photoshop of direct vanuit de digitale camera, bezitten embedded ICC profielen.

Van afbeeldingen die een (correct) ingelsoten ICC profiel bezitten, is de exacte kleurweergave bekend.

Colorsync, welke in OSX de volledige grafische kleurafhandeling (Quartz) voor zijn rekening neemt, is volledig in het OS geintegreerd. Carbon/Cocoa apps maken dus in principe standaard gebruik van Colorsync.

Maak maar 's een fotootje aan in P’shop en bewaar deze met ingelsoten icc profiel (is standaard). Open het beeld in bijvoorbeeld InDesign, Illustrator, Preview, Mail, Stickies, Keynote, etc. etc. en je zult zien dat de kleurweergave binnen iedere app consistent is.

Nou weet ik dat dit voor gewone gebruikers wellicht niet interessant klinkt, maar voor degene die afhankelijk is van kleur, of eindelijk 's van al die ‘verkeerde’ kleurenprintjes af wilt zijn (a 0,70 Euro per afdruk) is het van zeeeer groot belang.

Je kunt er meer over lezen in het ‘beeld’ forum, of zoek op macosx.nl naar zaken als ‘colormanagement’ of ‘colorsync’.

Natuurlijk kan je ook even naar http://www.colormanagement.nl of http://www.apple.com/colorsync surfen, daar vindt je meer info over dit onderwerp.

Ik moest laatst voor Apple in België en Nederland wat lezingen geven over Colorsync in OSX, en was daar gedwongen om MSInternet Exploder te gebruiken om aan te tonen dat web-content ook kleur consistent kan zijn.

Da’s toch niet echt een ‘kick-ass job’ in Safari.

Oeps, sorry werd weer een langer antwoord dan in eerste instantie bedoeld was, maar goed, als het over kleur gaat wordt ik wel 's een beetje enthousiast, zeker waar het om de implementatie in OSX gaat.

Groeten,

Erik