Safari en uploaden FTP

Ik zit met een klein probleem. Voor het uploaden van bestanden naar een bepaalde FTP site krijg ik met Safari de mededeling dat de bestanden niet te uploaden zijn omdat de FTP site niet veranderd kan worden.

In de praktijk betekent dit dat ik via mijn .mac account de files naar mijn windows computer moet downloaden waarna ik zonder problemen met IE de files kan uploaden. Wel moet ik in de IE de optie aanschakelen dat ik de inhoud van de FTP site eerst in windows verkenner uiterlijk weergeef.

Is er een oplossing in Safari?

Ik heb ook Firefox geprobeerd. Dit was geen oplossing. Het lijkt er dus op dat er geen oplossing is via mijn MBP.

Je kunt onder OS X niet vanuit een browser uploaden naar een FTP server, enkel downloaden. Dit is om veiligheids-redenen uitgeschakeld. Wil je bestanden naar een FTP server uploaden zul je daar een FTP programma voor moeten gebruiken.

Dank je unSound! Ik ga maar eens zoeken naar een goed FTP programma. Ik zag ergens Cyberduck. Iemand ervaring met deze app?

[url]http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1908[/url] Wat leesvoer.

[quote:902d5fd680="unSOUND"]Je kunt onder OS X niet vanuit een browser uploaden naar een FTP server, enkel downloaden......[/quote:902d5fd680]

Daar denkt een drukker waar ik mee werk toch héél anders over.
http://www2.plantijncasparie.nl/pcg_beheer/

Daar upload ik al enkele jaren maandelijks werk via Safari.

Ik kan niet uploaden met Safari maar wel downloaden precies zoals unSOUND schreef. Ik vraag mij af hoe het KarelWillem dan wel lukt. Is er dan toch een oplossing voor dit probleem?

In ieder geval heb ik in de tussentijd Cyberduck geinstalleerd en dit werkt prima voor wat ik wil doen.

Het gaat hier niet om het formulier-gebaseerde uploaden KarelWillem. Maar eerder het sleur-en-pleur-op-het-venstertje-uploaden dat in Explorer op Windows wel kan.

[quote:d96b60ebfe="KarelWillem"]Daar denkt een drukker waar ik mee werk toch héél anders over. http://www2.plantijncasparie.nl/pcg_beheer/

Daar upload ik al enkele jaren maandelijks werk via Safari.[/quote:d96b60ebfe]

Waarbij er binnen safari een java app. wordt geladen die voor de upload zorgt!

Ja, dat klopt i.d.d. Neemt niet weg, dat het wel gaat dus. Maar dan afhankelijk van hetgeen de server-beheerder aanbiedt.

Zeggen dat via Safari uploaden niet mogelijk is, is dus niet helemaal correct.

Het ingeven van een ftp.adres in Safari opent echter gewoon het ftp-venster in de Finder en gaat dus verder ook buiten Safari om.

Het is in ieder geval uiterst achterlijk dat uploaden niet gaat en downloaden wel.
Ik ga toch wel hopen dat men dat in Leopard eens leuk gaat aanpassen.

FTP client: Fetch of Transit, http://www.panic.com/transmit/