Safari en WYSIWYG-editor

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten CSM met een WYSIWIG-editor. Je weet wel: zo'n balk boven je tekstveld met functies en icoontjes om je font - kleur, formaat, etc. - aan te passen. Net als in MS Word en Outlook. Safari ondersteunt dit alleen niet. Ik krijg alleen maar HTML te zien.

Weet iemand of er een plugin is voor Safari, zodat deze wel zichtbaar wordt?

nee, die is er niet, safari werkt met de webkit engine, deze kan niet overweg met specifieke onderdelen van het javascript dat die html editors gebruiken.

als alternatief zou je een java-based editor kunnen gebruiken

hierbij een lijst met verschillende html editors … ik weet niet meer uit m’n hoofd welke de javabased editor was

Dit is niet geheel waar. Safari biedt sinds kort die mogelijkheid wel. Ik ben nu bezig met het schrijven van testcases om te inventariseren wat de mogelijkheden precies zijn in Safari en hoe ik dat kan integreren met mijn huidige editor http://www.nextavenue.nl

Ik heb op mijn site een klein voorbeeldje, die al een klein tipje van de sluier oplicht. Het voorbeeld werk in zowel IE5.5+, Mozilla als Safai. (het stelt dan ook niets voor)

www.jorgenhorstink.nl/testje.htm

De nieuwste Safari versies ondersteunen Contenteditable en designMode. (Lees [url=http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=252&Itemid=2]hier voor meer info en voorbeeld[/url]).

Er zijn CMS editors die met 1 van de twee werken. Dus ja en nee, veel WYSIWYG editors doen het niet met Safari, maar sommigen wel :slight_smile:

De WYSIWYG editor die standaard in [url=www.mamboserver.com]Mambo[/url] zit werkt prima onder Safari.