Safari geeft site niet goed weer !!!

[url]www.freemylungs.tk[/url]

Bovenstaande site wordt goed weergegeven in alle browsers, buiten safari, wat is er mis, ??

Btw, source code is gewoon te zien dus …

Ik vind die site in geen enkele browser goed! Oh my!!

LOL :lol:

't Lijkt wel of die site in frames is opgemaakt in frames, en dat het rechterframe maar 10px breed is. Als ie is opgemaakt in Tabellen, zou het kunnen dat de rechter-cel (waar de content in staat) maar 10px vaste breedte heeft, en dat de linkercel (waar de buttons instaan) op variabel staat.

Ik heb niet gekeken wat er mis is, daar heb ik toch te weinig verstand van, maar ik ken 't probleem… en dat had meestal te maken met maken van een foute site :smiley:

Bekijk hem dan maar eens met Mozilla. Daar wordt die niet echt beter van. :P

dit misschien? width=100 height=100%

zou volgens mij toch % of px achter moeten

ennuh iframes suck! hehe

in camino geeft hem die ook goed weer, en in internet explorer ook. maar wacht, hier is mss een betere link

http://home.scarlet.be/~fransg1/

het gaat vooral over het uitrekken van die afbeelding, dit is een site die ik in kwartierke gemaakt heb, okee, het is er aan te zien, maar ja, is voor vriend van mij. En nu merk ik ineens alhoewel ik tabellen en iframes gebruik, deze toch niet goed wordt weergegeven?
Dus hier mijn vraag

wat moet ik veranderen in code??

ennuh in exploder issie ook niet veel beter :?

[quote:3dd20055eb="WaZoo"]ennuh in exploder issie ook niet veel beter :?[/quote:3dd20055eb] Bij mij ook niet (OS9, Explorer5)

hoe iframes staan toch in webstandaard, en met die width en height, dat moet zo blijven, 1 is variabel, andere is vast

Perfect zo houden zo dat gezeur en gezanik over niet roken wel roken. Laat diegene die roken wil gewoon zijn gang gaan.

Even afgezien van het feit dat ik datgene wat ik zie oerlelijk vindt, is het feit dat je iframes gebruikt niet echt aan te raden. Daarnaast ondersteunt Safari geen width="100%" en height="100%" parameters. Deze zullen absolute waardes moeten hebben. Daarnaast kan ik je aanraden om je menuknopjes een border="0" mee te geven, nu staat er zo'n smerige blauwe rand omheen in bijv. FireFox.

haal de site eerst maar eens door http://validator.w3.org

edit;offtopic

[quote:41e32a3a30="FreekMac"][quote:41e32a3a30="WaZoo"]ennuh in exploder issie ook niet veel beter :?[/quote:41e32a3a30] Bij mij ook niet (OS9, Explorer5)[/quote:41e32a3a30] Idd in OS9 gebeurt er niets, als ik op een menu item klik gebeurt er nix.

Je kunt het of je kunt het niet.

Ik kan het. Jij (nog) niet.

HTML leren, Safari kijken… Als hij het in Safari doet, doet hij het overal.

Succes.

[quote:b1624d93eb="Bas Sandee"]Je kunt het of je kunt het niet.

Ik kan het. Jij (nog) niet.
[/quote:b1624d93eb]

http://www.bassandee.nl/ → tsja… zo kan iedereen het. Zeikerig he? Misschien de volgende keer wat linkjes toevoegen met meer informatie over webdesign etc zodat de vraagsteller er wat mee kan?

http://www.htmlhelp.org/
http://www.naarvoren.nl/

frameset rows="*,1" <-- dit lijkt me het probleem... je frameset is niet goed opgebouwd naar mijn idee, dat hij het in andere browsers goed doet vind ik "apart". maak er maar eens bijvoorbeeld 100,* van en kijk wat er gebeurt.

[quote:67a3d123a1="Bas Sandee"]Je kunt het of je kunt het niet.

Ik kan het. Jij (nog) niet.

HTML leren, Safari kijken… Als hij het in Safari doet, doet hij het overal.

Succes.[/quote:67a3d123a1]

Hmm; uwe site is nu ook niet zo goed; btw; andere site die ik ook gemaakt heb; en daar heb ik ook met iframes gewerkt

www.sensationbizart.be

De volgende code zal heel wat minder problmene geven:

[code:1:aa761dc7cc]
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>
<head>
<title>Free my lungs vzw: Vecht mee tegen passief roken!</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body background="blauw.jpg">
<table height="100%" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<td>
<iframe name="menu" src="menu.html" frameborder="0" scrolling="auto" noresize width="100" height="100%" marginwidth="0" marginheight="0" ALLOWTRANSPARENCY="true"> </iframe>
</td>

<td>
<iframe name="main" src="index1.html" frameborder="0" scrolling="no" height="100%" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" align="left" ALLOWTRANSPARENCY="true"></iframe>
</td>
</table>

</body>
</html>
[/code:1:aa761dc7cc]

Er staat in de oorspronkelijke code een <div> tussen <html> en <head>. Dat mag nooit, div-tags mogen pas na de body-tag gebruikt worden. Verder voegt de div helemaal niets toe aangezien je het attribuut align=“center” hebt meegegeven. Er valt niets te centreren, omdat je de tabel al een breedte van 100% geeft.

Verder vraag ik me af waarom je twee iframes gebruikt, aangezien iframes ervoor zorgen dat een gebruiker die van google op de site komt en op 1 van de content pagina’s terecht komt nooit het menu zal zien. Aan het gebruik van frames kleven zoveel bezwaren dat je het gebruik echt moet minimaliseren.

Voor een webapplicatie zou het wel kunnen omdat gebruikers dan altijd vanaf een vaste startpositie beginnen, maar dan nog is het niet echt gebruiksvriendelijk.

Een van de weinige goede voorbeelden van het gebruik van iframes is voor advertenties, waar steeds een andere advertentie moet worden getoond. De content is dan nog steeds te bookmarken e.d. Menu’s moeten altijd onderdeel zijn van de content pagina zelf, anders heb je er niet zo veel aan.