Safari: Tabbladen en urls

Sinds de laatste update van Mac OS X El Capitan zijn mijn tabbladen blanko (zie afbeelding) en ook urls kan ik soms niet kopiëren omdat deze niet meeladen met de site die ik bezoek. Ga ik bijvoorbeeld naar www.apple.com en klik dan dan op iPhone, dan zou de url: www.apple.com/iphone zijn. Hij onthoudt alleen www.apple.com en het duurt een hele poos voordat hij www.apple.com/iphone heeft gevonden. De website is dan al wel geopend in die tijd, dus ik kan ook gerust browsen. Maar blijft hinderlijk!

Heeft iemand hier een oplossing voor? Of is Apple er al mee bezig?

Alvast bedankt voor de reacties.
Martin

Safari voorkeuren>Geavanceerd>Slim zoekveld: Toon volledig websiteadres aanvinken.

(Maar je vraagstelling is wat onduidelijk, dus misschien bedoel je dit niet.)

Goeiedag goeiedag,

Dat is helaas niet helemaal wat ik bedoel. Zoals in de afbeelding te zien is is mijn voornaamste vraag waarom ik geen tekst meer in mijn tabbladen heb staan. Dat is het belangrijkste.

Ten tweede duurt het erg lang voordat mijn urls helemaal zichtbaar zijn in de adresbalk. Ik zal hier een volledige vraagstelling van maken, waarbij dit gebeurde:

  • Gisteren ging ik naar hornbach website om te zoeken naar tuinhout. eenmaal via google aangekomen op www.hornbach.nl ging ik zoeken naar “tuinpalen”.
  • Ik krijg dan een zoekresultaat zoals je kunt zien op afbeelding 1. De url: hornbach.
  • Ik klik vervolgens bij mijn zoekresultaten op een tuinpaal, deze gaat nu naar de gedetailleerde pagina van die desbetreffende tuinpaal. Wat staat er in mijn url: hornbach. (zie afbeelding 2).

Ik verwacht dat hier dus staat: www.hornbach.nl/assortiment/zoekresultaten/tuinpaal-8cmx8cmx300cm (of iets in die trend).
Heb jouw oplossing geprobeerd: werkt helaas niet.

Afbeelding 1:

Afbeelding 2:

Update: nadat ik een poosje wacht, heeft safari dus wel degelijk de volledige url geladen van de tuinpaal, namelijk zo:
https://www.hornbach.nl/shop/ELEPHANT-Paal-gezaagd-zonder-punt-Douglas-12-x-12-x-300-cm/5684094/artikel.html#artikeldetails

Maar dat doet hij dus na een poosje. Safari is gewoon erg traag. Dit is sinds de laatste update van El Capitan.

Wow, gevonden! Waarom het niet meer werkte een raadsel, maar dit is dus wat ik bedoelde:
https://discussions.apple.com/thread/7280572?start=0&tstart=0

Works like a charm!

En toch niet… Wanneer ik de default knoppenbalk er in gooi, is alles goed. Open ik daarna een nieuwe tab: alles weer blanko zoals in mijn afbeeldingen!
Back to the drawing board… iemand enig idee?

Goed, voor iedereen die hetzelfde probleem heeft: Cache verwijderd, geschiedenis verwijderd, Safari geforceerd gestopt en geopend met Shift+Safari klik en het werkt weer!

Ik neem aan dat je wel de mac herstart hebt? :slight_smile: Ik vraag dit omdat dit blijkbaar niet meer standaard gedaan wordt als mensen problemen hebben, en een herstart vaak veel problemen oplost.

En vooral de extensies afzetten; ook zo’n bron van raar gedrag.